Gužve na graničnim prelazima, na Gostunu se čeka 90 minuta

Vozače i danas očekuje pojačan intenzitet saobraćaja, što pored zadržavanja na graničnim prelazima donosi duže vreme zadržavanja i na naplatnim stanicama.
Na pojedinim deonicama je vožnja usporena i zbog radova, te je zato potrebno više strpljenja i tolerancije, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMS S).

Prema podacima Uprave granične policije, trenutno se na našim terminalima za putnička vozila, na prelazu Horgoš, na ulazu u Srbiju čeka oko 90, a na izlazu 60 minuta.
Od 30 do 40 minuta čeka se i na našim prelazima sa Makedonijom i prelazu Gradina sa Bugarskom, dok sa Crnom Gorom na prelazu Gostun čeka se oko 90, a na prelazu Špiljani oko 60 minuta.

Vreme zadžavanja na graničnim prelazima je relativno i vrlo često promenljivo, posebno u turističkoj sezoni u kojoj se nalazimo.

Prema prognozi meteorologa, danas će biti sunčano i veoma toplo, sa slabim i umerenim, istočnim i jugoistočnim vetrom i najvišom temperaturom od 33 do 36 stepeni, dok se za sutra posle podne, uveče i noću prognozira lokalna pojava nepogoda sa gradom i obilnim pljuskovima.
PP Media