Video: Jako nevreme zahvatilo Prijepolje, Priboj i Novu Varoš

Jako nevreme, praćeno grmljavinom, obilnim padavinama, ponegde i sa gradom, zahvatilo je opštine Prijepolje, Priboj i Novu Varoš i meštima stvorilo probleme.

Priboj stari deo grada, foto: www.ppmedia.rs

Priboj stari deo grada, foto: www.ppmedia.rs


Prema informacijama sa terena najgore je bilo u Priboju, gde su obilne padavine pretile da obustave saobraćaj u potpunosti na pojedinim delovima puta. Naročito problematično je bilo na mestima gde ima uvala na putu, one su bile popunjene vodom pa je visina na pojedinim mestima bila i do 50 cm. Problema su imali i vlasnici lokala u starom delu Priboja gde je voda pretila da ulije u objekte.

Usled velikih padavina došlo je i do manjih odrona na magistralnom putu od Priboja prema Bistrici pa se vozačima savetuje oprezna vožnja.
Problema sa odronom bilo je i na samom ulasku u Prijepolje iz pravca Bistrice, gde je kiša nanela mulj i blato sa sporednog puta pa je gotovo cela kolovozna traka zatrpana.
Odron na ulasku  u Prijepolje

Odron na ulasku u Prijepolje


Kiša u Prijepolju počela je oko 15:30 sati. Velika količine vode se sliva sa brda, zbog čega su i neke ulice poplavljene. Pod vodom je podvaroška ulica, kao i ulica Sandžačkih brigada.
Grad je padao u prijepoljskim mestima Dušmanići, Zalug, Toci i Babine.
Problema ima u Novoj Varoši, velika količina vode sa viših predela sliva se na magistralu koja je gotovo cela pod vodom.
PP Media