Privode se kraju pripreme za 57. MOSI

Nova Varoš – Pripreme za predstojeće MOSI privode se kraju i Nova Varoš će, tvrde organizatori, 20. jula biti potpuno spremna da primi učesnike najveće amaterske sportske manifestacije u ovom delu Balkana. Tokom pet dana Igara, do 24. jula, ovde će se u 15 sportskih disciplina nadmetati oko 2.000 mladih iz 31 grada i opštine sa tromeđe Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Najviše radova bilo na Gradskom stadionu, foto. Varoške novine

Uprkos brojnim problemima koji prate samu organizaciju, u lokalnoj samoupravi uveravaju da će sportska borilišta i sam grad, skockani, umiveni i u najlepšem izdanju, dočeti učesnike manifestacije koja se organizuje 57. put.

-Potrudićemo se da budemo najbolji domaćini, kao što smo to i u svakoj drugoj prilici. Na to nas obavezuje i tradicija, ali i činjenica da je Nova Varoš uz Priboj i Prijepolje bila začetnik Igara 1954. godine -kaže predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

Nova Varoš će predstojeće MOSI izneti sama na svojim plećima, bez pomoći sa strane. Samo će rekonstrukcija i umivanje sporstkih borilišta koštati oko 50 miliona dinara , a biće i drugih troškova što su ogromna sredstva za skromni opštinski budžeta.

Najviše radova bilo je na Gradskom stadionu Branoševac, na kome je u sredu 20. jula u 17 sati svečano otvaranje Igara uz defile učesnika. Stadion je izgrađen 1964. godine i u više navrata rekonstruisan, dok je tartan atlestku stazu dobio 1990. za „Elektrijadu“. Staza duga nepunih 400 metara krpljena je 2008. godine, kada je Nova Varoš poslednji put bila domaćin MOSI.

-Na Branoševcu je zamenjena tartan podloga, dok je na fudbalskom terenu delom zamenjen busen, a imaće i nove golove i savremeni sistem za zalivanje. Rekonstruisana je i svlačionica, ofarbana je ograda i tribine i urađena nova betonska podizda između svlačionice i regionalnog puta. Radova je bilo i na terenima za male sportove u Naselju, kao i na Zebiovcu i Šancu, a postavljeni su i koševi na ranije rekonstruisanom terenu kod osnovne škole – kaže Vasiljević.

Sportisti iz Nove Varoši učestvovali su na skoro svim do sada organizovanim MOSI i osvajači su brojnih medalja. Ovo je inače četvrti put da smo domaćini.

-Predstojeće Igre su još jedna prilika za promociju Nove Vaoši. MOSI nisu samo trošak, kako to neki tvrde, jer će koristi imati ceo grad, pre svega vlasnici smeštajnih kapaciteta kod kojih će konačiti sportisti, ali i druge uslužne delatnosti- kaže Vasiljević.

Varoške novine