Hit predstava „Hotel 88“ u ponedeljak u Novoj Varoši

Nova Varoš – Hit predstava  „Hotel 88“ gostuje u ponedeljak 10. juna u Domu kulture „Jovan Tomić“ u Novoj Varoši. Predstava počinje u 20 sati, a karte se mogu kupiti radnim danima od 10 do 14 sati, po ceni od 500 dinara.

Foto: Promo

Predstavu „Hotel 88“ režirala je Staša Koprivice, a igraju prvaci beogradskog glumišta Andrija Kuzmanović, Tamara Krcunović, Jelisaveta Orašanin i Vladimir Aleksić. Ne bi bilo iznenađenje da se u Novoj Varoši u predstavi pojave i Milan Marić i Anđela Jovanović, koji su „zlatna“ rezerva glavnom glumačkom četvercu.

Reč je o urnebesnoj, a romantičnoj komediji, koja je premijerno izvedena pre osam godina. Već tada je nagoveštavala da će pomeriti granice na pozorišnom „nebu“, a da se to i desilo, svedoče podaci da je do sada imala blizu hiljadu izvođenja u 12 država i 57 gradova širom Evrope. Pogledalo ju je više 128.000 gledalaca, koji smatraju da je ovaj komad „svojevrsna kolektivna terapija smehom“.

Predstava „Hotel 88“ urađena je po motivima holivudske priče „Privatni život“ Noela Kauarda iz 1931.godine. Radnja se odvija u jednom hotelu, a likovi su prilagođni savremenom dobu i mentalitetu. Priča prati „crtice“ iz života četvoro zanimljivih ljudi , dva mlada bračna para, koje spajaju ljubav i slična interesovanja.

-Predstavu u osnovi karakteriše humor, ali ne radi se ovde o komediji koja je suvoparna, sa monotonim scenama, već beskrajno smešnim i zabavnim. Ona, ipak, gledaoca na kraju motiviše na razmišljanje, u prvom redu o predrasudama koje postoje za određene profesije i životne situacije. Želela bih da se svakom u životu bar jednom desi „hotel 88“. Da oseti prostor slobode, igre, smeha, ljubavi i razumevanja – kaže o komadu  Jelisaveta Orašanin Teodosić.

Njene reči su možda i najbolji poziv Novovarošanima da dođu na predstavu i sat i po uživaju u više nego duhovitoj priči i bravurama popularnih srspkih glumaca.

Varoške novine