Proširuje se gradsko groblje – u toku uređenje dve aleje

Prijepolje – Opština Prijepolje izdvijila je šest miliona dinara za izgradnju dve aleje na gradskom groblju na Ravnama. Nakon sprovedenog postupka javne nabavke posao je poveren beogradskoj firmi „Agrobeton”.

Proširuje se gradsko groblje u Prijepolju; Foto: PP Media

„Još prošle godine smo pokrenuli priču o upravljačima groblja i tu smo videlu da komunalno preduzeće ne može odmah da preuzme sveukupnu ulogu. S toga smo došli na ideju da opština odradi jedan deoradova, a to su dve aleje na kojima su radovi trenutno u toku. Vrednost radova je nepunih šest miliona dinara”, rekao je predsednik opštine Prijepolje, Drago Popadić.

Popadić je istakao da je prethodni period bio sramotan kada su prijepoljska groblja u pitanju jer se radilo, kako kaže, bez ikakvog plana.

Foto: PP Media Prijepolje

„Prethodni period je bio bruka i sramota kada su groblja u pitanju. Nije se planski radilo. Imamo veliki problem sa podzemnim vodama jer se po tom pitanju nije ništa radilo. I u buduće kada se bude radilo na groblju mora se raditi planski i sa nekim smislom.”  

Popadić je istakao da se ovim radovima stvaraju nova 72 dupla grobana mesta, odnosno 72 grobna mesta namenjena za ukop dva pokojnika. On je dodao da će planskim radovima za dve godina biti rešeni problemi nedostatka grobnih mesta.

„Prioritet je bio da obezbedimo nova grobna mesta i to ovim činom i radimo. Već sledeće godine ćemo imati projekat trenutnog stanja i projekat dogradnje i uređenja celog prostora. Ovde imamo dosta slobodnih površina upravo jer se nije radilo sa nekim pravilnicima i prema starom planu iz sedamdesetih godina prošlog veka”, rekao je Popadić.

Foto: PP Media Prijepolje

Prvi čovek opštine Prijepolje je naglasio da su Ravne bile zapuštene u godina iza nas ali da se ta situacija polako menja, postepenim ulaganjem i u taj deo prijepoljske opštine.

„Ravne su nekako godinama bile zapuštene kada su radovi u pitanju. Svedoci smo da smo posle toliko godina završili vodovod. Trenutno se izvode radovi na uređenju prostora oko trafostanice, koja je izgrađena pre 50 godina i to je samo dodatno ulaganje u energetski sistem Prijepolja finansirano od strane ministarstva i Elektrodistribucije. I ove godine kao i prošle, na Ravnama asfaltiramo dve ulice. Kao gorući problem ostaje nam pešačka staza, za koju svi moramo dati svoj maksimum kako bi i ona bila što pre završena”, zaključio je Popadić.

PP Media i GZS