I ove godine plivanje u Limu za časni krst

U organizaciji Eparhije mileševske i Crkvene opštine Prijepolje i ove godine biće održano bogojavljensko plivanje za časni krst. Nakon jutarnje liturgije koja će početi u šest sati u Sabornom hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Prijepolju, ulicama grada krenuće litija a potom će se pristupiti vodoosvećenju.

Plivanje za časni krst počeće u 13 sati na reci Limu kod Sabornog hrama ispod visećeg mosta.

Episkop mileševski Atanasije pozvao je sve građane da se na praznik Bogojavljenja potrude da budu učesnici, svako na svoj način. On je naveo i da su Bogojavljenje i Božić izvor radosti i da predstavljaju kontinuiranu objavu boga, jedne celine.

Vladika Atanasije foto: www.ppmedia.rs

– Smisao Bogojavljenja je da naš život protiče u čistoti i ljubavi. Praznici su izvor radosti jer nam Bog tada otkriva sebe, pokazuje svoje svetlo, prijateljsko lice. Zamislite da u ovom svetu sa toliko mračnih lica vidite i lice svetlije od sunca i najdobronamernije od svih. Važno je da imamo takvog prijatelja – istakao je vladika Atanasije.

On je kazao i da vlada veliko interesovanje učesnika koji žele da plivaju i naveo da su prijave još uvek u toku. Pobedniku ali i svim učesnicima biće uručeni prigodni pokloni.

PP Media