I u Novoj Varoši ukinuta vanredna situacija

U Novoj Varoši je ukinuta vanredna situacija uvedena pre dva i po meseca, ali su i dalje ostale na snazi mere koje su Vlada Srbije i Republički krizni štab doneli u cilju borbe protiv virusa korone.

Foto: A.Rovčanin

Odluku je danas doneo predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević, na predlog Opštinskog štaba za vanredne situacije. Inače, vanredna sitaucija uvedena je 7. jula zbog nepovoljnih epidemioloških prilika, ali se u međuvremenu stanje značajno popravilo.

-Epidemiološka situacija je trenutno neuporedivo stabilnija u odnosu na neki raniji period, zbog čega su se stekli svi uslovi za ukidanje vanredne situacije. U poslednjih mesec i po dana u našoj opštini su registrovana svega dva slučaja zaraze i trenutno niko od naših sugrađana nema na lečenju. Broj pacijenata sa sumnjom na koronu koji se javljaju u Dom zdravlja danima je jednocifren, a reč je u uglavnom o pacijentima sa lakšom kliničkom slikom i kontrolnim pregledima– rekao je danas direktor Doma zdravlja dr Branko Popović na sednici Štaba za vanredne situacije .

Inače, prisustvo virusa COVID-19 do sada je u Novoj Varoši potvrđeno kod ukupno 167 osoba. Letos je u špicu epidemije u dve kovid ambulante Doma zdravlja obavljano i po 90 pregleda dnevno, a na dnevnom nivou registrovano i do 20 novoobolelih.

Odluku da ukinu vanrednu situaciju u poslednjih nekoliko dana donele sve opštine u Zlatiborskom okrugu osim Sjenice.

Varoške novine i PP Media