Iskusni lekari pojačali pribojsku hirurgiju

Priboj – Nakon odlaska jednog broja hirurga iz Opšte bolnice Priboj, hirurgiju u ovom gradu ipak očekuju bolji dani. Rukovodstvo lokalne samouprave i pribojskih zdravstvenih ustanova, postigli su dogovor o angažovanju dokazanih i iskusnih hirurga, a sredstva će obezbediti lokalna samouprava.

Foto: Opština Priboj

Angažovani hirurizi počeće sa radom već naredne sedmice dogovor je sa sastanka održanog u petak u opštini Priboj. Sastanku kod predsednika Privremenog organa opštine Priboj Lazara Rvovića, prisustvovali su i Krsto Janjušević,državni sekretar u Ministarstvu rada, iskusni hirurg iz Užica dr Miroslav Stanojević, direktor Opšte bolnice Prijepolje dr Branko Gojaković.

Postignuti su značajni dogovori, na zadovoljstvo pribojskih pacijenta. Vođa novog tima pribojske hirurgije biće iskusni lekar Miroslav Stanojević,koji je radni vek proveo na užičkoj hirurgiji, gde je bio načelnik Operacionog bloka i Službe hirurgije, a jedno vreme je bio i direktor Zdravstvenog centra Užice.

Foto: Opština Priboj

Dr Stanojević je izvršio preko 10 hiljada operacija, a između ostalog i preko 2500 operacija na štitastim žlezdama i isto toliko laparoskopih operacija. Uz  lečenje operisanjem, dr Stanojević je spreman i da svoje bogato iskustvo prenese  na mlađe kolege.

S obzirom da je dr Stanojević odnedavno u penziji, moći će sada, u potpunosti, da se posveti svom novom angažmanu, u Priboju.

Po rečima dr Stanojevića, uz sve dosadašnje operacije, postoji šansa da se rade i operacije koje do sada nisu vršene na odeljenju hirurgije pribojske bolnice.

U tome će pomoć imati i od kolega sa odeljenja hirurgije Opšte Bolnice Prijepolje, koji će, po dogovoru, dolaziti određenim danima u Priboj, i u koordinaciji sa dr Stanojevićem, učestovavati u pripremanju pacijenta, asistirati i obavljati operacije, ali i i pratiti postoperativni tok pacijenata.

Dr Miroslav Stanojević, foto: Opština Priboj

Na osnovu dogovora sa sastanka u opštni Priboj, novi tim pribojske hirurgije, na čelu sa dr Miroslavom Stanojević, na raspolaganju pribojskim pacijentima trebalo bi da bude od druge polovine januara.

PP Media