Škola u Karoševinama dobila lepši izgled

Objekat OŠ „Mihailo Baković“ izdvojeno odeljenje u Karoševinama potpuno je rekonstruisan, promenjen je kompletan krovni pokrivač i stolarija, urađena termo izolacija i elektro instalacija. Za ovu namenu iz opštinskog budžeta izdvojeno je oko 800 hiljada dinara.
Škola u Karoševinama nakon rekonstrukcije dobila je sasvim novi izgled. Iako ovu školu pohađaju samo tri učenika direktorka Jelena Dragutinović ističe da se uskoro očekuje povećanje broja đaka i da će rekonstrukcija ovog objekta i te kako služiti najmlađim stanovnicima sela Karoševine. U ovom prijepoljskom selu velike površine zemljišta nalaze se pod zasadom maline, pa se očekuje da će Karoševine živeti još dugo i da će ulaganje, kako u obrazovanje, tako i u malinarstvo dati očekivan rezultat.
Opština Prijepolje ove godine iz svog budžeta izdvojila je 90 miliona za obrazovanje. Prema rečima predsednika opštine Prijepolje Emira Hašimbegovića direktori obrazovnih ustanova, kroz kvalitetne projekte treba da upotrebe ta sredstva i time stvore bolje uslove za rad u prijepoljskom obrazovanju.
„Radovi su izvedeni na vreme, sve je bilo spremno da i nastava počne na vreme. Školu za sada pohađaju smao tri učenika, ali objekat je pripremljen da u budućnosti primi i veći broj đaka“, kazao je Hašimbegović.
Na objektu u Karoševinama uskoro staru peć na drva, prema planovima direktorke trebalo bi da zameni savremeno grejanje na pelet, a planirana je i sanacija mokrih čvorova, koji trenutno zadaju velike probleme učenicima i nastavnom osoblju jer se nalaze van školske zgrade.
PP Media