Istorijski uspeh pribojskog fudbala: Dve mlađe selekcije Fapa izborile plasman u Prvu ligu

Priboj – Upravo završena fudbalska sezona,najbolja je u sedam decenija dugoj  istoriji FК FAP, izuzimajući  plasman “kamiondžija” u Drugu ligu bivše Jugoslavije, pre više od 40 godina. Prvi tim FAP-a zauzeo je treće mesto u Srpskoj ligi Zapad, i to kao povratnik u srpskoligaško društvo, što je takođe najbolji plasman pribojskog tima u trećem fudbalskom rangu Srbije.

Omladinci Fapa izborili plasman u Prvu ligu, foto: FK Fap

I mlađe selekcije  FК FAP ovog vikenda ostvarile su istorijski uspeh – i kadeti i omladinci, postali su članovi Prve lige zapadne Srbije. Na ponos svog kluba i fudbalskog Priboja.

Rezultati  tri selkcije jednog kluba – za istoriju,što gotovo ni jednom  klubu nije pošlo za rukom ili nogom,ito u jednoj sezoni. Ako se tome doda i podatak da pribojski tim, po brojnosti, ima treću publiku u svim fudbalskim rangovima naše zemlje,to znači, da su “kamiondžije” u upravo završenoj sezoni, imale bolju podršku sa tribina, i od većine superligaša.

Kadeti Fapa izbori plasman u viši rang, foto: FK Fap

A među tom publikom našla su se i mnoga poznata imena iz sveta fudbala, od bivšeg selektora fudbalske reprezentacije Ćurčića, direktora A reprezentacije Dike Stojanovića, državnih sekretara i ministara, uvaženih fudbalskih imena, bivših legendi kluba, do pribojskog fudbalskog bisera, Đorđa Gordića, koji trenutno svoje snove ostvaruje u dresu aktuelnog šampiona Evrope Mančester sitija.

A do ovog uspeha,nije se slučajno stiglo. Nakon tavorenja FAP-a u zonskom rangu takmičenja, gde pribojskom timu objektivno nije mesto, istinski prijatelji fudbala, pre nepunu godinu dana, osmislili su ambiciozan projekt – Sa FAP-om do Prve lige. 

Seniori punili tribine, Fap među najgledanijim klubovima u zemlji, foto: A.Rovčanin

I odmah se krenulo u akciju. Formirana je nova Uprava, okupljeni su svi koji žele i mogu da pomogn, pronađen je i generalni sponzor, uključeni  su i pribojski privrednici i preduzetnici,svi ljudi dobre volje…Nije izostala ni pomoć lokalne samouprave.

Trenerska palica poverena je iskusnim stručnjacima, na čiji predlog su stigla i neophodna pojačanja u igračkom pogonu, dužna pažnja posvećena  je mlađim selekcijama, kao budućnosti kluba, krenula  i besplatna škola fudbala. Bili su to koraci koji su pribojskim ljubiteljima fudbala vratili veru u voljeni klub, pa se iz utakmice u utakmicu na stadion pored Lima slivala reka ljudi, i tako su pomerane granice i obarani rekordi po gledanosti, a iz fudbalskog Priboja u svet je išla prelepa slika, što je pokretačima ove divne priče, bilo jasno da su – na pravom i dobrom putu.

Кruna tog jednogodišnjeg rada stigla je ovih dana, ostvarenjem istorijskih uspeha tri selekcije ovog kluba.

Ali, tu se neće stati,najavljuju iz uprave nastavlja se dalje,još upornije i studioznije – sve dok se ne ostvari visoko zacrtani, ali dostižni cilj – Sa FAP-om do Prve lige.

PP Media