IT sektor u akciji čišćenja obale Lima

PRIBOJ – U organizaciji Discover Serbia grupa zaposlenih u IT kompanijama sprovela je akcije čišćenja smeća na obalama Lima i Zapadne Morave. Mnogima od njih ovaj vid aktivnosti predstavlja promenu standardnog živonog ritma, koji pre svega podrazumeva kancelarisjke poslove.

Ilustracija

Aleksandri Sofrenović ovo je peta akcija ovog tipa na kojoj učestvuje. Nedavno je bila uključena u akciju pošumljavanja u podnožju Tornika na Zlatiboru.

„Ovo je dobro za podizanje svesti stanovnik da ne bacaju smeće. Jer, uzalud je ovo što mi radimo ako sutra ljudi ponovo ovde budu bacali smeće“, kaže Aleksandra.

Akcija čišćenja u Priboju obuhvatila je potez od brane do pešačkog mosta na Limu. U planu je i organizovanje sličnih akcija na drugim rekama Srbije.

„Trudimo se da animiramo što veći broj kompanija da se uključe u ovakve akcije. Posebno je aktivan IT sektor, koji uz sve druge benefite kje donosi našoj zemlji, donosi i pozitivnu energiju kroz ovakve akcije“, kae Vladimir Pavlović iz Discover Serbia.

Osim doprinosa ekologiji, prisutni su ovakva okupljanja doživeli i kao vid uspostavljanja međusobne saradnje.

„Moj posao podrazumeva nekih sedam ili osam sati sedenja za računarom. Ovakve aktivnosti zaista nam dođu kao izvesno osveženje“, kaže Miloš Savčić, jedan od volontera.

Akcija čiščenja obuhvatila je rad u dve ekipe, jedna je radila na obali, a druga ploveći čamcima.

Izvor: ZOOM UE i PP Media