Ivanje dobilo uličnu rasvetu

U prijepoljskom naselju Ivanje postavljena je ulična rasveta uz dužini od oko 2,5 km. Vrednost radova na postavljanju ulične rasvete iznosila je blizu 5 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz opštinskog budžeta.
Za oko 3 000 žitelja prijepoljskog naselja Ivanje ulična rasveta će biti od velikog značaja, jer pored toga što ima veliki broj domaćinstava, Ivanje polako postaje i industrijska zona. Naime, u ovom kraju uspešno posluje više firmi koje se bave različitim vrstama proizvodnje, pa će pored nedavne rekonstrukcije mosta, rasveta u mnogome olakšati posao i brojnim privrednicima iz ovog kraja.
Sredstva u iznosu od 5 miliona dinara za realizaciju ove investicije obezbeđena su iz opštinskog budžeta. Iz lokalne samouprave ističu da će u narednom periodu raditi na rešavanju komunalne infrastrukture u ovom kraju, jer meštane Ivanja muče problemi sa kanalizacionom mrežom.
„Jako je važno ovo što smo sada uradili, jer u Ivanju posluje veliki broj firmi koje zapošljavaju naše građane, tako da ovo naselje zaslužuje velika ulaganja. Nećemo se na ovome zaustaviti, jer ovde ima još toga da se uradi“, kazao je predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović.
„Ono što nam trenutno stvara probleme jeste kanalizaciona mreža. Lokalana samouprava je upoznata sa tim problemom i siguran sam da ćemo u narednom periodu svi zajendo raditi na njegovom rešavanju“, istako je predsednik MZ Ivanje Branislav Tomašević.
U jednom delu Ivanja u dužini od oko 1,5 km puta već tri godine postojala je ulična rasveta, završetkom radova na preostaloj dužini ceo glavni put kroz naselje Ivanje sada je osvetljen.
PP Media