Ministrastvo poljoprivrede pomaže sanaciju atarskih puteva u Novoj Varoši i Priboju

Juče su u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine potpisani ugovori o korišćenju sredstava za uređenje poljskih puteva i komasacije sa predstavnicima 61 jedinice lokalne samouprave. Među potpisnicama ugovora našle su se i opštine Priboj i Nova Varoš.
Za opštinu Priboj ugovor je potpisao predsednik opštine Lazar Rvović. Ove godine u toj opštini biće uređeno 905 kilometara poljskih puteva i komasirano 12.652 hektara zemljišta. Vrednost radova koji se planiraju na teritoriji opštine Priboj je 19.234.610,00 dinara, od čega će opština Priboj radove finansirati sa 11.943.610,00 dinara a ministarstvo sa 7.291.000,00 dinara, zahvaljujući čemu će biti uređeno 53.500 m2 površine.
Ispred opštine Nova Varoš ugovor je potpisao predsednik privremenog organa Ivan Mladenović, koji je u razgovoru za naš portal rekao da je Ministarstvo poljoprivrede odobrilo oko 6,5 miliona dinara, a iz budžeta loklane samouprave bilansirano je još dodatnih 5,5 miliona za sanaciju atarskih puteva na teritoriji Nove Varoši.
„Uređenjem poljskih puteva biće omogućen lakši, bezbedniji i efikasniji transport poljoprivrednika, ali i poljoprivrednih proizvoda, što ima poseban značaj za transport povrtnih kultura. Realizacijom ovog ugovora direktnu korist će imati veliki broj poljoprivrednika, jer će ove puteve koristiti za odlazak i dolazak do svog poljoprivrednog zemljišta. U narednom period sledi raspisivanje javne nabavke i odabir izvođača za izvršenje radova“, kazao je Mladenović.
Za uređenje poljskih puteva i komasaciju zemljišta obezbeđena su sredstva u ukupnom iznosu većem od 347 miliona dinara, budžetom Republike Srbije i odgovarajućom uredbom. Ta sredstva će u potpunosti biti iskorišćena zahvaljujući potpisivanju ugovora.
PP Media