Klizište Glišina voda ne miruje

Кlizište Glišina voda i dalje ne miruje. Poslednjih dana došle je do pomeranja i ono što je u nadležnosti lokalne samouprave i opštinskog Štaba za vanredne situacije jeste informisanje javnosti, odnosno obaveštavanje svih nadležnih organa po tom pitanju, rekao je za ageniciju RINA načelnik opštinskog Štaba za vanredne situacije Boris Mrdović.

„Dodatne poteškoće predstavlja nasip, odnosno zaštita koju su po nalogu inspekcijskih službi i Puteva Srbije, postavilo resorno preduzeće koje upravlja tim putem. Problem koji može da se stvori u drugoj kolovoznoj traci, je pucanje vodovodne cevi na tom potezu. Mi smo ukazali na taj problem Institutu za materijale koji je obilazio i nije imao u vidu tu situaciju, takođe resornim inspekcijskim organima a obavešten je i republički Štab za vanredne situacije. Pratimo stanje na terenu zbog zaštite građana i saobraćaja, a narednih dana moraju se intezivirati sastanci na polju rešavanja tog problema”, kazao je Mrdović.

On smatra da će se iznaći neko rešenje zajedno sa resornim ministarstvom, Železnicama Srbije, putarskim preduzećem koje je upravljač tog puta, Srbijavodama i Кancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima.

„Gotovi su i projekti u pravcu izmeštanja magistralnog vodovoda, čeka se konkurs koji će da raspiše Кancelarija za upravljanje javnim ulaganjima. U narednom periodu mi smo predvideli bajpas, odnosno prevazilaženje gradskog vodovoda. Pucanjem te cevi i odsecanjem ovog dela puta, stari deo grada ostaje bez komunikacije sa bolnicom i hitnom medicinskom pomoći a na te probleme smo ukazali u dopisima”, ističe Mrdović koji očekuje da će se u što skorijem vremenu dogovoriti sa nadležnim organima oko ovog pitanja.

Rina i PP Media