Izet Čolović i Mersid Mekić ostaju bez funkcija, SPP traži njihovu smenu

Prijepolje – Pomoćnik predsednika opštine Prijepolje, Izet Čolović, i član Opštinskog veća Mersid Mekić uskoro će biti smenjeni sa tih funkcija, saznaje portal “PP Media”.

Društvo koje je nakada krojilo „prijepoljsku kapu“ sada ostaje bez funkcija,foto: TO Prijepolje

Naime, Povereništvo Stranke pravde i pomirenja u Prijepolju uputiće zahtev predsedniku opštine Vladimiru Babiću, kojim traže smenu dosadašnjih funkcionera koji su tu partiju predstavljali u izvršnoj vlasti. Ovu informaciju potvrdio je za “PP Mediu”, poverenik SPP u Prijepolju Remzija Fetahović.

On je kazao, da će na organima stranke uskoro biti doneta odluka, ko će biti predložen ispred ove partije za izbor na dve važne funkcije.

U skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi i Statutom opštine Prijepolje, predsednik opštine imenuje svog pomoćnika, dok se član Opštinskog veća bira u lokalnom parlamentu.

Inače, Izet Čolović je otac nedavno smenje direktorice Turističke organizacije Prijepolja, Ilde Čolović i funkciju pomoćnika predsednika opštine obnaša od kraja 2020. godine. Mersid Mekić izabran je za člana Opštinskog veća polovinom prošle godine, tada je zbog neslaganja sa njegovim izborom, protiv kojeg se vodi krivični postupak za zloupotrebu službenog položaja, zamenik predsednika opštine  Esad Hodžić, podneo ostavku na tu funkciju.

PP Media