Prijepoljski policajci dobrovoljno dali krv

Prijepolje – Policijska uprava u Prijepolju je i ove godine, povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, organizovala akciju dobrovoljnog davanja krvi u saradnji sa Crvenim krstom Srbije i Službom za transfuziju krvi Opšte bolnice u Užicu.

Foto: A.Rovčanin

Kao i ranijih godina, obeležavajući Dan Ministarstva unutrašnjih poslova, pripadnici PU Prijepolje kao i Regionalnog centra granične policije prema Crnoj Gori, odazvali su se akciji dobrovoljnog davanja krvi u velikom broju. Čuvari reda i zakona su ličnim primerom pokazali koliko je važno biti human, pozivajući i druge ljude i profesije da prate njihov primer.

– I ove godine, tradicionalno tokom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova došli smo u velikom broju kako bi smo pomogli našim sugrađanima i sakupili što više krvi za one kojima je napotrebnija – kaže potpukovnik policije i načelnik Odeljenja policije PU Prijepolje Aleksandar Šarac.

Načelnik Odeljenja policije PU Prijepolje Aleksandar Šarac višestruki dobrovoljni davalac krvi, foto. PP Media

Na brojne načine pomažemo onima čiji su životi ugroženi, a ovo je je samo jedan od njih, ističu pripadnici Policijske uprave Prijepolje, od kojih su većina višestruki davaoci.

– Uvek se rado odazivam svim akcijama, ovo je 36 put kako dajem krv. Naš jedan minut može da spase nečiji život – kaže policajac Spasoje Petrić.

Nakon akcije dobrovoljnog davanja krvi u Prijepolju, pripadnici MUPa će u sredu organizovati i akciju davanja krvi u Užicu.

– Ovakve akcije privlače veliki broj davaoca što je izuzetno značajno za transfuziju kada, naročito u letnjem periodu, imamo pojačanu potrebu za obnavljanjem zaliha –  ističe doktorka Milena Stanić, iz Službe za transfuziju krvi u Užicu.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi je samo jedna od aktivnosti kojom gotovo svake godine pripadnici MUPa obeležavaju svoj dan. U petak će, na platou ispred Doma kulture u Prijepolju, PU Prijepolje organizovati smotru vozila i opreme koju policija koristi u svom radu. Biće to prilika da se i najmlađi sugrađani upoznaju sa ovim pozivom, druže sa policijskim službenicima i uživaju u njihovim atraktivnim vežbama.

PP Media