U Priboju promovisan program „Moj agronom“

Priboj – U susret predstojećoj poljoprivrednoj sezoni, Opština Priboj i Кancelarija za poljoprivredu “Agro logistik 032”, koja pored Čačka, već godinu dana ima i svoju ispostavu u Priboju i stalnog agronoma na terenu, organizovali su predavanje za poljoprivrednike, i između ostalog predstavili, sve aktuelniji program, ”Moj agronom”, koji podrzumeva približavanje struke poljoprivrednim gazdinstvima, kako bi, uz primenu predloženih mera, unapredili svoju proizvodnju i učinili je što unosnijom.

Foto: Opština Priboj

Кroz taj koncpet na području opštine  Priboj biće instalirana i  meteorološka stanica, gde će se poljoprivrednici, na osnovu registrovanih pojava preko ovih stanica, upozoravti na preduzimanje preventivnih i konkretnih  mera, na što efikasnijoj zaštiti od mogućih bolesti i nepogoda.

Info sesija o unapređenju poljoprivredne proizvodnje  kroz kontinuirano prisustvo agronima, naišla je na veliko interesovanje Pribojaca, koji se bave poljoprivredom, kao osnovnom ili dopunskom delatinošću, a pored inž.poljoprivrede Miloša Vujisića direktora firme “Agrologistik  032”, kao moderatora, panelisti su bili inž. poljoprivrede Radmila Ilić, sa Agronomskog fakulteta u Čačku, inž.zaštite bilja  Marija Đorđević i inž. poljoprivrede Milinko Šaponjić.

Pored svoje kancelarije, “Agro logistik” u Priboju otvara i poljoprivrednu apoteku, gde će poljoprivrednici, uz besplatan stručni savet, moći da nabave predložene preparate i prateću opremu.