Izgradnja kolektora za prečišćavanje otpadnih voda u fokusu razgovora prijepoljskog rukovodstva i predstavnika kineske kompanije CRBC

Prijepolje – Lokalno rukovodstvo u Prijepolju, održalo je sastanak sa predstavnicima kineske kompanije CRBC, koja će raditi projekat za izradu postrojenja za prečišćavanje otpdnih voda u ovoj opštini. Međutim, u fokusu razgovora bila je izgradnja podzemnih kolektora za prečišćavanje otpadnih voda, na delu od petlje u Šehovića polju do manastira Mileševa, što je osnovni preduslov za početak radova na sanacaiji puta koji vodi ovom trasom.

Sastanak opštinskog rukovodstva sa predstavnicima kineske kompanije CMEC, foto: A.Rovčanin

Predsednik opštine Vladimir Babić kaže da bi u okviru ovog projekta, trebalo da budu povezane sve kanalizacione mreže iz naselja koja gravitiraju ka manastiru Mileševi. Takođe, on navodi da bi se time stekli uslovi za priključenje novih korisnika.

– Nemamo rešenu kanalizacionu infrastrukturu na tom potezu, i to nam je usko grlo. Nadamo se da će to biti paralelno rađeno sa putnom infrastrukturom. Predsednik države Aleksandar Vučić, tokom nedavne poste Priboju, obećao je vladiki mileševskom Atanasiju da će ovaj put biti rekonstrisan do kraja godine. Mi ćemo učiniti sve što je do nas da radovi počnu na vreme – ističe predsednik Babić.

Obilazak terena, foto: PP Media

On je podsetio da će projektom za igradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, biti predviđena izgradnja dve fabrike za prečišćavanje fekalnih voda, te da je projekat vredan više desetina miliona evra.

PP Media