Manje nasilja na ulicama Prijepolja, Priboja i Nove Varoši

Prijepolje/Priboj/Nova Varoš – Na području koje pokriva Policijska uprava u Prijepolju, tokom 2019. godine, unapređeno je stanje javnog reda i mira u odnosu na 2018. godinu. U prilog tome govori činjenica da je broj prekršaja prethodne godine smanjen za 15,5 odsto u odnosu na 2018. godinu, u Prijepolju za 15,1 odsto, u opštini Priboj za 27,6 odsto, a u opštini Nova Varoš za 5,6 odsto.

Smanjen broj nasilja tokom 2019. godine u Prijepolju, Priboju i Novoj Varoši, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Posmatrajući strukturu prekršaja, smanjen je broj prekršaja nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje za 15, kao i broj prekršaja sa elementima nasilja – vređanje, pretnja, vršenje nasilja, tuča i učestvovanje u tuči za 34 prekršaja.

– Broj prekršaja tokom radnih dana manji je za 33, dok je broj prekršaja tokom vikenda smanjen za 29. Prekršajne prijave za prekršaje iz Zakona o javnom redu i miru, tokom prošle godine, podnete su protiv 377 osoba, dok su u istom periodu 2018. bile podnete protiv 486 osoba. Boljim rezultatima doprinelo je pojačano prisustvo pripadnika policije ispred ugostiteljskih objekata, diskoteka i objekata brze hrane gde se u kasnim noćnim satima okuplja veći broj građana, uglavnom mlađih, koji su često pod dejstvom alkohola.  S obzirom da je jedan od prioriteta rada Ministarstva unutrašnjih poslova, pa tako i naše Policijske uprave bezbednost učenika, posebna pažnja posvećena je održavanju stabilnog javnog reda i mira u školama, kroz pojačane aktivnosti kako školskih tako i policajaca koji u patrolnim i pozorničkim delatnostima obilaze škole i njihovu okolinu – kazao je Aleksandar Šarac načelnik Odeljenja policije u Prijepolju.

Aleksandar Šarac načelnik Odeljenja policije u Prijepolju, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Policijski službenici i u ovoj godini nastaviće sa preventivnim i represivnim aktivnostima u cilju očuvanja i unapređenja stabilnog javnog reda i mira i bezbednosti građana na području Policijske uprave.

PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *