Japanska kompanija u Prijepolju obišla lokaciju za potencijalno investiranje

Prijepolje – Predstavnici japanske kompanije „Sumitomo Electric Bordnetze“  su u okviru obilaska više opština i gradova u Srbiji posetili opštinu Prijepolje. Cilj posete je  formiranje baze investicionih lokacija za potrebe sopstvenih poslovnih aktivnosti.

Foto: Opština Prijepolje

U razgovoru sa opštinskim rukovodstvom izneli su podatke o svom investicionom projektu i neophodnim uslovima za otvaranje pogona za proizvodnju  električnih kablova za automobile. Potrebni uslovi za prizvodnu halu od 30.000 m² podrazumevaju i obezbeđivanje parcele sa ukupnom površinom od 5 ha. Kancelarija za lokalno ekonomski razvoj je prezentovala potencijalne lokacije, nakon čega su predstavnici kompanije „Sumitomo Electric Bordnetze“  i lokalne samouprave obišli lokaciju u Ivanju.

Pre dolaska u Prijepolje, predstavnici kompanije, koju je predvodio Milan Krstić iz Nemačke privredne komore, posetili su opštinu Priboj. Nakon obilaska naše opštine petočlani tim kompanije „Sumitomo Electric Bordnetze“ je otputovao u Niš.

Kompanija „Sumitomo Electric Bordnetze“ je jedna od 109 kompanija „Sumitomo Group“ koja posluje u 14 država na 41 lokaciji  i zapošljava oko 40 hiljada ljudi. Bavi se proizvodnjom  električnih žica i kablova za automobile.

PP Media