Zlatar bukiran za prvomajske praznike

Nova Varoš – Predstojećih pet neradnih dana mnogi će provesti na poznatim turističkim destinacijama širom Srbije. Zapadni deo naše zemlje ostao je među najpopularnijim, tako da vlada veliko interesovanje za smeštaj na poznatim planinama.

Zlatar pun za vreme prvomajskih praznika, foto: Rina

„Tradicionalno veliko ihnterseovanje vlada za planinu Zlatar tokom prolećnih i letnjih meseci. Izdvojili smo se kao destinacija poznata za one koji uživaju u pravom odmoru u netaknutoj prirodi. Smeštajni kapaciteti u hotelima pounjeni su oko 60 odsto, a potražnja za privatnim vikendicama je veća. Usled korona virusa ljudi se češće odlučuju za odvojene smeštajne jedinice“, rekao je za RINU, Branko Pucarević direktor TO Zlatar.

Na Zlataru se tokom prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje da popunjenost smeštajnih kapaciteta bude iznad 70 odsto.

Ovu srpsku planinu odlikuju izuzetno blagotvoran vazduh, spoj mediteranske i planinske klime, zelena jezera okružena omorikama i brezama, organska proizvodnja heljde i maksimalan broj sunčanih dana tokom godine. Idealna za porodični odmor, ali i za aktivan turzam, jer je doći do pojedinih vidikovaca sa kojih se pruža veličanstven pogled na meandre Uvca prava avantura.

„Vidikovac Veliki vrh od centra Zlatara udaljen je oko dvadesetak kilometara. Do njega vodi živopisan planinski put, a do krajnjeg odredišta možete doći samo terenskim vozilima što je izuzetan adrenalinski doživljaj. Sa uređenog vidikovca pruža se pogled na fantastične menadre, a prizori su kao sa najlepših razglednica. Osim vožnje i džip tura, posetioci na Zlataru u ovo doba godine mogu da uživaju u adrenalisnkoj viožnji kvadovima i tako obići nepristupačne planinske predele“, rekao je Pucarević.

Ove godine biće obnovljene postojeće i izgrađene nove pešačke staze, uređeno izletište Šopot kako bi se Nova Varoš povezala sa turističkom zonom, ali i završena deonica puta koji vodi od centra opštine do centra Zlatara. U ovoj oazi netaknute prirode krije se i veliko kulturno- istorisjko nasleđe. U njegovoj okolini smeštene su crkve i manastiri iz srednjeg veka.

Rina i PP Media