Kabinet ministra Novice Tončeva podržao osam projekata udruženja građana iz Prijepolja, Priboja i Nove Varoši

Nova Varoš – Kabinet ministra zaduženog za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština danas je organizovao svečano potpisivanje ugovora sa udruženjima sa teritorija opština nerazvijenih područja u cilju realizacije programa i projekata udruženja u 2022.godini. Ugovori u ukupnoj vrednosti od 2.800.000.00 dinara su, u Novoj Varoši potpisani sa osam udruženja sa teritorija Raškog i Zlatiborskog upravnog okruga.

Foto: PP Media

Kabinet ministra Novice Tončeva raspisao je Konkurs za finansiranje udruženja sa teritorije nedovoljno razvijenih opština ukupne vrednosti 15 miliona dinara. Na konkurs je pristiglo 85 prijava od kojih je odobreno 48 projekata. Među njima je podržano i 8 projekata udruženja iz Priboja, Prijepolja, Nove Varoši i Raške.

Iznosi koje kabinet ministra Nebojše Tončeva daje po projektu su od 150.000-450.000 dinara.  Među onima koji su dobili sredstva je i udruženje Zlatni breg iz Nove Varoši koje se bavi raspodelom jagodičastog voća.

Foto: PP Media

Domaćin svečanog potpisivanja ugovora bila je opština Nova Varoš. Prema rečima predsednika opštine Radosava Vasiljevića, Nova Varoš zaista puno duguje Kabinetu ministra Nebojše Tončeva koji je u prethodnom periodu finansirao izuzetno dva važna projekta u ovoj opštini.

Jedan od ciljeva Kabineta ministra zaduženog za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština je suštinska decentralizacija i zato je opština Nova Varoš i izabrana za domaćina potpisivanja ugovora na teritoriji Raškog i Zlatiborskog okruga, pored toga što se pokazala kao izuzetno dobar saradnik koji uvek konkuriše sa kvalitetnim projektima, istakla je šefica Kabineta minstra Nebojše Tončeva, Jelena Trifunović.

PP Media