Vanja iz Vrnjačke Banje pobednica Diva turizma

Vrnjačka Banja/Beograd/Kruševac/Novi Pazar – Smotra lepote i tradicije održana je u Vrnjačkoj Banji, a najlepše devojke uzele su učešće na takmičenju „Diva turizma“. Inovativna manifestacija predstavlja turističku razglednicu Srbije i donosi kulturu i istoriju srpskog naroda iz različitih delova zemlje.

Vanja Dragojević iz Vrnjačke Banje pobednica Diva turizma, foto: Rina

„Devojke se predstavljaju u tradicionalnoj nošnji koja datira od srednjeg veka pa do danas, njih 14 predstavlja svaka po jedno mesto u Srbiji. To je jedna fantastična koncepcija za dodatnu promociju turizma, a četiri devojke koje su proglašene za pobednice, ići će na svetska takmičenja“, rekla je za RINU Marina Đorđević organizator manifestacije „Diva turizma“.

Bogata kultura različitih krajeva Srbije, ručno rađene nošnje i gracioznost devojaka stručni žiri su postavili pred nimalo lak zadatak.

„Takmičenje u kom 14 najleših devojaka Srbije, svaka predstavlja svoj kraj odakle dolazi, zaista nas je stavilo na muke, ali mislim da je zasloženo odlukom stručnog žirija titulu odnela ona koja je bila najbolja među njima“, rekao je Alem Rovčanin, član žirija.

Foto: A.Rovčanin

Lenta za ovogodišnju Divu turizma otišla je u ruke mlade Vanje Dragojević. Ona pohađa Gimnaziju i planira da upiše softverski inženjering.

„Biti Diva turizma, kao i u svakom poslu ako želite da budete najbolji, to zahteva mnogo odricanja, što se pokazalo kao tačno. U jakoj konkurenciji, nisam očekivala pobedu, ali kada mi je ukazana ta čast, daću sve od sebe da na Mis sveta u Maleziji, Srbiju promovišem na najbolji mogući način“, kazala je pobednica Vanja.

Foto: Rina

Četiri devojke koje su proglašene za pobednice, ići će sve na svetska takmičenja, A devojka koja je ponela titulu Diva turizma prestavljaće našu zemlju i svoj grad, Vrnjačku Banju, u egzotičnoj Maleziji.