Кamene uzde za klizište

Кamenim zidom i betonskim kaskadama sanirano klizište i regulisan potok u Draževićima, iznad magistralnog puta. Užički „Putevi“ priveli su kraju radove na sanaciji klizišta iznad magistrale u selu Draževići, dve stotine metara ispred motela „Ribnjak“ iz pravca Nove Varoši.

Kameni zid čuva magistralu u Draževićima, foto:D.Gagričić

Кamenim zidom i betonskim kaskadama sanirano je klizište i regulisan potok koji dolazi ispod Vukovića kuća.

Ovde se u nekoliko navrata u jesen i početkom zime 2017. godine na kolovoz odronilo stotine kubika zemlje i kamena, pa se saobraćaj odvijao jednom trakom ili uz prekide dok su bageri i utovarne lopate čistili nanose i blato sa strmine i iz potoka.

Putevi Srbije za radove izdvojili 10 miliona dinara, foto: D.Gagričić

Odron je prekinuo i lokalni asfaltni seoski put, na čijem obodu su bili vidljivi ostaci velikog propusta na starom varoškom putu zatrpanog otpacima i smećem, kao i kasnije ugrađen manji propust, te septička jama na rubu odrona. Meštani su za prilaz kućama koristili alternativni pravac, prolazeći i kroz kamenolom „Puteva“ kod tunela.

Stari varoški put do zaseoka Boranijaševići opet je prohodan, foto:D.Gagričić

Prema rečima Sabahudina Кozice, upravnika pogona putara u Prijepolju, „Putevi Srbije“ su za radove izdvojili oko 10 miliona dinara. Prostalo je da se urade manji poslovi, u prvom redu iznad seoskog puta.

D.Gagričić Zlatarinfo