Priboj spreman, čeka se potvrda Čajetine

Tek što je završena 13. biciklistička trka Beograd – Banjaluka, Biciklistički savez Srbije privodi poslednje pripreme pred 59. trku Kroz Srbiju.

Veličanstvenom pobedom Poljaka Pavela Frančaka na trci Beograd – Banjaluka, krunisan je odličan rad i fenomenalna saradnja našeg i biciklističkog saveza Republike Srpske, ali čelnici domaćeg biciklizma se tu ne zaustavljaju.

Posle Istočnog Sarajeva, Priboja, Mionice i Požarevca koji su već potvrdili domaćinstvo etapa na trci kroz Srbiju, čelnici trke predvođeni Vladimirom Kuvaljom obaviće razgovore i sa vodećim ljudima Opštine Čajetina koja je zainteresovana za domaćinstvo etape na našoj najprestižnijoj trci.

Zapadna Srbija postaje baza srpskog biciklizma na ovogodišnjoj trci, koja će se voziti od 5. do 9. juna.

Priboj obavlja poslednje pripreme pred cilj druge i start treće etape.

Lazar Rvović, predsednik Opštine Priboj, naglasio je da se Priboj već dokazao kao dobar domaćin trke Kroz Srbiju i da se uveliko radi i ulaže u podizanje turističkih kapaciteta, kako bi Priboj bio što pogodnije mesto za pripremu sportista i velika medjunarodna takmičenja. 

Ono što je po Rvovićevim rečima još bitnije, prošle godine u Priboju je viđena izvanredna organizacija Medjuopštinskih sportskih igara, a ove godine žele da postanu i najbolji domaćini trke Kroz Srbiju posle odlično organizovanog šampionata u raftingu koji je održan pre samo nekoliko sedmica.

Baš kao i Priboj, i Opština Čajetina prepoznala je biciklističku trku kroz Srbiju kao priliku za promovisanje svojih turističkih potencijala ljubiteljima biciklizma iz 30 svetskih zemalja. Priboj svoje prirodne lepote i turističke potencijale iz godine u godinu podiže na viši nivo kako bi sportisti imali što bolje uslove za takmičenja.

U narednim danima, biće poznato da li će jedna od etapa na ovogodišnjoj trci kroz Srbiju startovati ili će se završiti i u Čajetini.

RTS