Kapiten pobedio u utakmici života

Nakon što je dobio utakmicu života, posle brutalnog prebijanja u centru Prijepolja, kapiten Fudbalskog kluba Polimlje Emir Hamzić oprostio se od profesionalnog igranja. Naime, povrede zadobijene polovinom novembra, kada su ga trojica krvnički pretukla, zbog čega je čak 12 dana bio u komi, naterale su ga na ovakav potez. U vreme kada je doneo odluku da se povuče, stiglo je i priznanje od ovdašnjeg sportskog saveza, koje ga je proglasilo za najboljeg sportistu Prijepolja u minuloj godini. Da je nagrada otišla u prave ruke, potvrdio je i višeminutni aplauz prisutnih tokom uručenja tog laskavog priznanja.

Emir u duelu sa igračem Partizana, foto: Večernje novosti A.Rovčanin

Nekoliko meseci nakon što je prošao kroz najteži period u životu, Hamzić za „Novosti“ kaže da mu se desilo nešto što niti je tražio, niti je želeo, niti je bilo čim izazivao. On navodi da mu još nije jasno šta je te noći navelo trojicu momaka da ga brutalno pretuku.

– Dogodilo mi se nešto što nisam mogao ni da zamislim u najgorim mislima, da me neko bez povoda napadne u mom gradu i da mi ugrozi život. To me je odvojilo od sporta, koji volim više od svega. Nakon razgovora sa lekarima morao sam da donesem tešku odluku da više na teren ne izlazim, bar ne kao fudbaler. Međutim, nadam se da ću ostati i dalje u fudbalu bar kao trener ili neki funkcioner, ali otom-potom… Ne mogu ništa više da planiram, čekaju me novi lekarski zahvati – iskren je Hamzić.

Batinaši koji su ga sredinom novembra zverski pretukli nalaze se sada na slobodi. Hamzić kaže i da ih često sreće u gradu, te da strahuje da se sličan scenario ponovi.

Kako „Novosti“ saznaju, jedan od napadača na fudbalera, koji je proveo dva meseca u pritvoru, nakon čega je pušten da se brani sa slobode, minulog vikenda policija je ponovo privela, zbog izazivanja sukoba u jednom ugostiteljskom objektu.

Fudbalsku karijeru Emir je počeo u Polimlju, gde je igrao nekoliko sezona. Put ga je dalje vodio na Zlatibor, Slogu iz Sjenice, ekipe Zemuna i Proletera, a igrao je i za nekoliko klubova u BiH. Pred početak prošle sezone ponovo se vratio u Polimlje, gde je i odigrao poslednji meč. Nagrada za najboljeg sportistu Prijepolja za njega predstavlja vrhunac karijere.

– Taj izlazak na binu i aplauze pamtiću celog života – kaže sada i zavnično najbolji sportista Prijepolja.

ZAHVALNOST ZA PODRŠKU

HAMZIĆ je više od dva meseca proveo u Kliničkom centru Srbije na lečenju. U narednom periodu očekuju ga nove lekarske intervencije i nove životne bitke. Na kraju razgovora za „Novosti“ navodi i da je zahvalan građanima Prijepolja na neizmernoj podršci.

Novosti