Sporna izrada termofasade na džamiji u Komaranu?

Odlukom o sufinansiranju programa za izgradnju, održavanje i obnovu verskih objekata iz budžeta opštine Prijepolje u 2018. godini Mešihatu islamske zajednice u Srbiji, Medžlisu Prijepolje dodeljeno je 375 hiljada  dinara za izgradnju termofasade na džamiji u Komaranu – Bukoviku.

Odluka o raspodeli sredstava, foto: www.ppmedia.rs

Ipak, kako tvrdi sef odborničke grupe Sandžačke demokratske partije u Skupštini opštine Prijepolje Esad Hodžić, rekonstrukcija džamije na Bukoviku uključujući i izgradnju termofasade finansirana je od strane donatora, odnosno žitelja tog kraja, uključujući i one koji žive u dijaspori.

–  Odlukom od 14. novembra 2018. godine Mešihatu islamske zajednice u Srbiji, Medžlisu Prijepolje dodeljeno je 375 hiljada dinara iz opštinskog budžeta za izgradnju termofasade na džamiji u Komaranu. Imam pouzdane informacije da je ta termofasada uključujući, munaru i okolno uređenje džamije urađena znatno ranije, odnosno pre dve godine iz sredstava koje su prikupili građani tog kraja – kazao je Hodžić.

Ove navode za „PP Mediju“ potvrdilo je i nekoliko žitelja Bukovika, koji nisu želeli da im spominjemo imena ali su naveli da je najveći donator bio Avdo Rovčanin koji je pored lične donacije prikupio i značajna sredstva od Brodarevaca koji žive u dijaspori.

Dzamija na Bukoviku, foto: Facebok

– Kompletno uređenje džamije finansirano je sredstvima donatora i bez pomoći Islamske zajednice u Srbiji. Odradili smo fasadu, munaru, sredili dvorište. Najveći deo finansiran je od strane naših ljudi koji žive u inostranstvu a nešto smo i mi sami ovde u Komaranu prikupili – tvrdi jedan od džematlija iz džamije u Komaranu.

Ostaje nejasno za koju namenu je novac dobijen od opštine Mešihat islamske zajednice u Srbiji, Medžlis Prijepolje utrošio i na koji način je to pravdao lokalnoj samoupravi. Po svemu sudeći, pored neimara koji su radili na uređenju džamije u Komaranu posla će biti i za nadležne državne organe.

PP Media