Kapiten Polimlja Emir Hamzić pušten na kućno lečenje

Emir Hamzić (28), fudbaler Polimlja kog je u noći između 16. i 17. novembra brutalno pretukao Nikola S. sa još dvojicom maloletnih lica, nakon dvadesetodnevnog lečenja u beogradskom Kliničkom centru Srbije od pre nekoliko dana nalazi se na kućnom lečenju u Prijepolju. Nadljudski trud lekara i borba da spasu život mladom fudbaleru dali su rezultat, pa se Hamzić posle višednevne kome i teške operacije postepeno oporavlja. Njegovo zdravstveno stanje sada je dobro,međutim ne i idealno i u narednom periodu očekuju ga novi hiruški zahvati.

Zbog napada na kapitena Polimlja uhapšen je Nikola S. kojem se na teret stavlja krivično delo nanošenje teške telesne povrede za koje je zaprećena kazna zatvora u trajanju od 1 do 8 godina.

Pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Prijepolju 29. novembra saslušan je jedan deo svedoka u postupku koji se vodi protiv osumnjičenog Nikole S.

Nastavak ovog krivičnog postupka za mučki napad na fudbalera, koji je uznemirio javnost u celoj Srbiji zakazan je za 13. decembar kada će biti saslušano još svedoka. Nakon toga sud će doneti odluku da li će Nikola S. i dalje ostati u pritvoru ili će biti pušten na slobodu.

Više javno tužilaštvo u Užicu vodi postupak protiv dvojice maloletnika, saučesnika u tuči, od kojih se jedan nalazi u pritvoru KPZ u Kruševcu. Kako smo ranije pisali jedan od dvojice osumnjičenih je tokom saslušanja tvrdio da je on udario Hamzića te da to nije učinio Nikola S.

PP Media