Karavan kulture govora u Priboju

Priboj – Dom kulture „Pivo Кaramatijević“ Priboj i Udruženje za razvoj kulture javnog govora „Izražajnost“ 2. i 3. novembra organizuju edukativnu tribinu i radionice o unapređenju kulture govora, koja se realizuje u okviru projekta „Кaravan kulture govora“. Ovaj projekat je sastavni deo nacionalne akcije „Negujmo srpski jezik“.

Cilj „Кaravana kulture govora“ je buđenje svesti kod najšire populacije o neophodnosti negovanja lepog izražavanja. Edukativne radionice namenjene deci i mladima vodiće Slobodan Roksandić, master komunikolog, Marko Milovanović, dipl. glumac i Milan Bosiljčić, dipl. glumac. Mladi ljudi će kroz praktične vežbe učiti kako sami da nastave da rade na razvijanju svoje kulture govora, kako da govore na artikulisan, razložan i dinamičan način i kako da eliminišu loše govorne navike. Radionice će biti održane u ponedeljak 02. novembra od 11 do 14 časova i u utorak 03. novembra od 10 do 13 časova u Regionalnom inovacionom startap centru.

Pored radionica namenjenih deci i mladima biće održana edukativna tribina o unapređenju kulture govora na kojoj će pored Slobodana Roksandića, i dr Radovana Кneževića, profesora dikcije, učestvovati i humanitarac Arno Gujon, koji je dokazao da se radom i uz mnogo truda moguće dostići visok nivo kulture izražajnosti, čak i kada se govori na stranom jeziku. Tribina će se održati u Regionalnom inovacionom startap centru 02. novembra u 19 časova.

„Кaravan kulture govora“ podržan je od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

PP Media