„Karavan za zapošljavanje“ posetio Brodarevo

Karavan za zapošljavanje koji je Nacionalna služba za zapošljavanje uvela u spektar mera za pomoć nezaposlenima, boravio je u Brodarevu gde su nezaposlena lica imala priliku da dobiju sve informacije o uslugama koje nudi tržište rada. Ova mera je prevashodno namenjena licima iz ruralnih područija, kazao je Aleksandar Stikić načelnik odseka za posredovanje prilikom zapošljavanja prijepoljske Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.
„Karavan za zapošljavanje“ koji finasira Evropska unija ima za cilj da se nezaposleni u nerazvijenim opštinama uključe u program usluga koje pruža Nacionalna služba zapošljavanja. Radnici prijepoljske filijale predstavili su brodarevcima mogućnosti za zaposlenje koje ova služba nudi.

Pedesetpetogodišnji Hidajet Mujezinović nalazi se na Zavodu za zapošljavanje više od 25 godina, smatra da je u njegovim godinama jako teško pronaći posao i nada se da će ovakve posete predsetvnika prijepoljske filijale biti češće brodarevskom kraju kako bi on ali i ostali meštani Brodareva imali priliku da se upoznaju sa aktuelnim konkursima za zaposlenje.

Semir Adilović i Aleksandar Stikić, foto: www.ppmedia.rs


Predsednik Mesne zajednice Brodarevo Semir Adilović kaže da u udaljenost prijepoljske filijale od ove mesne zajednice i nedovoljna informisanost građana Brodareva ključni razlozi zbog čega stanovnici Brodareva teže pronalaze posao.

Brodarevo je treća stanica Karavana za zapošljavanje prijepoljske filijale, koja obuhvata pored Prijepolja i Priboj, Novu Varoš i Sjenicu. Karavan je već bio u Pribojskoj banji i u Dugoj Poljani u Sjenici, a nakon Brodareva, planira se i odlazak Karavana u opštinu Nova Varoš.
PP Media