Кašerić: Vučićeva poseta mnogo prašine ni oko čega, Hodžić: U Priboju sedam investitiora a do skoro je nazivan „dolinom gladi”

Beograd/Priboj – Predsednik odborničke grupe „Zdrava Srbija – Milan Stamatović”, u Skupštini Priboja Milan Кašerić, izjavio je nakon posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je Priboj već godinama zaboravljeni grad s najnižim životnim standardom u Srbiji.

Odbornik Zdrave Srbije Milan Kašerić i Jasmin Hodžić, koorditaor SDPS, foto: GZS i PP Media

Кašerić je između ostalog kazao da je grad na Limu u poslednjih 15 godina ostao bez polovine stanovništva i da danas u tom gradu živi najviše 15.000 ljudi.

Кomentarišući posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Кašerić je rekao da se diglo „mnogo buke ni oko čega”, kao i da je predsednik otvorio fabriku koja radi već šest meseci.

Hodžić: Кašerić tendenciozno i (zlo)namerno izostavio činjenice

Tim povodom oglasio se koordinator SDPS – a za ovaj deo Srbije, Jasmin Hodžić, koji je između ostalog istakao da je razlog odlaska mladih iz Priboja ali i iz cele Srbije „pogrešna, pogubna, nacionalistička politika 90-tih godina, koja je od naših društava stvorila bezperspektivani prostor”, kao i da će se posledice takve politike dugo osećati, a šteta još duže sanirati.

Hodžić je naglasio da je novosagrađena fabrika prvi novoizgrađeni (grinfild) proizvodni objekat u Priboju u poslednjih 40 godina. Tendenciozni i zlonamerni komentari samog čina otvaranja fabrike predstavljaju zamagljivanje činjenice da u pomenutoj novoizgrađenoj fabrici trenutno radi 160 ljudi, sa planom, da se uposli ukupno 400 ljudi. Ako neko misli da je taj broj mali, za početak treba da se upita da li je sam nekoga zaposlio ili učinio da i jedan čovek dobije bilo kakvo radno mesto. Pored toga, sam vlasnik fabrike je na ceremoniji otvaranja fabrike najavio da tu nije kraj investicijama te kompanije. Ako ništa drugo, za mene to predstavlja dobar signal čime se otvara perspektiva za bolju budućnost, i važan preduslov za opstanak i ostanak ljudi u svojim zavičajima”, naveo je Hodžić.

Prema njegovim rečima pitanje izgradnje dobre saobraćajnice koja će Priboj bolje povezati, ne samo sa ostatkom Srbije već i sa državama u neposrednom susedstvu, od ključnog je značaja za Priboj.

„U tom kontkestu treba shvatiti potrebu da se realizuje put Кokin Brod – Priboj, jer je ’pravo čudo’ kako smo uspeli da pridobijemo naklonost investitora da ulažu u Priboj, imajući u vidu infrastrukturnu nepovezanost i geografsku udaljenost od glavnih putnih koridora”.

Hodžić je podsetio da se u ovom trenutku, u Priboju nalazi sedam investitora, a da je novotvoreni hotel „Terme 36,6” investicija koja je veoma značajna za Stari Priboj i koja služi na ponos svim stanovnicima Priboja.

„Privatna investicija od nekoliko miliona evra u ruinirani hotel Bić, pokrenula je investicije u građevinsku i putnu infrastrukturu, kao i uređenje Stare čaršije, što se nije desilo u poslednjih nekoliko decenija. Otvaranjem hotela ’Terme 36,6’, Stari Priboj je, zadržavajući svoj autentični izgled, zasijao punim sjajem što će, po mom sudu, imati ogromne pozitivne efekte, ne samo u smislu poboljšanih životnih uslova za sve građane, rasta cena nekretnina, atraktivnosti stanovanja, već i za razvoj ugostiteljstva, turizma, trgovine itd”, tvrdi Hodžić.

On je podsetio da je Priboj u poslednjih 5 – 6 godina, na polju ekonomskog razvoja napravio ozbiljne pomake. U slobodnoj industrijskoj zoni trenutno radi oko 540 radnika na realnim produktivnim poslovima, kao i da je država uložila značajna sredstva u školstvo, zdravstvo, sport…

„Istovremeno, situacija svakako nije idealna, ali nemojmo zaboraviti da decenijsko ekonomsko i svako drugo propadanje ne može da se zaustavi i preokrene za nekoliko godina. Potrebno nam je najmanje isto toliko vremena da se potpuno oporavimo i uzdignemo. Za to nam je neophodna pomoć i pozitivna energija svih nas, svakog stanovnika Priboja, svakog komšije iz susedstva, svakog mladog čoveka koji ima želju da živi i radi u svom gradu”, zaključio je Jasmin Hodžić.

Inače, Кašerić je svojevremeno kritikovao i dolazak Vučića na Zlatibor prilikom otvaranja Gold Gondole, zbog čega se predsednik ZS Milan Stamatović ogradio od izjava ovog odbornika, ističući da on govori isključivo u svoje ime, kao i da njegove izjave ne predstavljaju stav ove partije.

GZS i PP Media