Klubovima stiže sportski dinar

Prijepolje – Opštinsko veće u Prijepolju je prihvatilo izveštaj Komisije za kontrolu utroška druge tranše novca, koju je pet sportskih kolektiva dobilo u prošloj godini. Veće je na osnovu naloga republičke inspekcije formiralo Komisiju sa zadatkom da sprovede zakonsku proceduru u cilju preuzimanja upravljanja gradskim grobljem „Ravne“ od strane Komunalnog preduzeća, do sada je taj posao obavljala privatna firma.

Foto: A.Rovčanin

Prijepoljski većnici usvojili su izveštaj Komisije za kontrolu realizacije godišnjih i posebnih programa u oblasti sporta – izveštaj o utrošku druge tranše za 2022.godinu 5 sportskih klubova i udruženja. Uslov za isplatu prve tranše za 2023. godinu stekli su Rafting klub Lim Lučice, Savez za školski sport Prijepolje, Basket Mladost i Stonotenisersko udruženje OSI dok će FK Polimlje, da bi dobio sredstva za ovu godinu, morati da vrati u opštinski budžet 23.779.oo dinara.

I u ovoj godini lokalna samouprava držaće se istog principa-svaki dobijeni dinar u sportu se mora pravdati, sva nenamenski utrošena sredstva će se vraćati u budžet. Stoga su  novinari iskoristili priliku da pitaju predsednika opštine Draga Popadića, šta će biti sa Sportskim savezom, obzirom da bi, prema izveštaju Komisije, trebalo da vrati oko 455 000 neopravdano utrošenih sredstava?

– Nismo još uvek pronašli način kako da sačuvamo Sportski savez. Međutim dok ne opravda novac koji je dobio u prošloj godini neće dobiti sredstva za ovu godinu – izričit je Popadić.

Sledeći nalog republičke inspekcije, veće je donelo odluku o formiranju Komisije zadužene za primopredaju i upravljanje gradskim grobljem na Ravnama.

– Njeni zadaci biće definisanje pravnog i finansijskog okvira za primopredaju, utvrđivanje stanja i sačinjavanje zapisnika o primopredaji upravljanja grobljem od strane preduzeća Minić mermer, opštini i JKP Lim – ističe Drago Popadić.

Članove komisije izabrane ispred Komunalnog preduzeća čine Dušan Pleskonjić, Enis Memišahović i Milenko Petrić a ispred opštine Prijepolje- Branka Brajović, Radivoje Mrdaković, Sabira Hadžiavdić, Miljko Radulović i Emir Kajević.

PP Media