Ko će sedeti u direktorskim foteljama tri preduzeća u Prijepolju?

Prijepolje – Sednica Skupštine opštine Prijepolje, na kojoj će se između ostalog razmatrati o kadrovskim rešenjima rukovodioca u tri preduzeća JKP “Lim“, Turistička organizacija Prijepolje i Biblioteke „Vuk Karadžić“, čijim direktorima je istekao mandat biće održana 15. maja. Ovu informaciju potvrdio je za „PP Mediu“ predsednik opštine Drago Popadić.

Foto: A.Rovčanin

On je kazao da je vd direktorima pomenute tri ustanove istekao jednogodišnji mandat, te da će do ponedeljka 8. maja, kada bi trebalo da bude zakazana sednica, biti poznato da li će oni idalje ostati na svojim funkcijama.

Prema nezvaničnim informacijama, radom direktorki Turističke organizacije i Biblioteke „Vuk Karadžić“, tokom minulih godinu dana, zadovoljni su u aktuelnoj vlasti, a sudeći prema reakcijama javnosti tokom prošlih 365 dana i sami žitelji grada na Limu. U ove dve ustanove, koje su pre dolaska na čelo Dragane Varaklić i Marije Svičević, punile novinske stupce brojnim aferama sada je uveden red.

Sa druge strane žulj u cipeli aktuelne vlasti jeste direktor JKP „Lim“, Dževad Beganović, čijim radom većina koalicionih partnera nije zadovoljna i zahtevaju od Sandžačke demokratske partije, čiji je Beganović kadar, da on bude promenjen. Beganoviću je mandat istekao još krajem prošle godine, a zbog insistiranja na povećanju cena grejanja i komunalija, Srpska napredna stranka je početkom godine promenila predsednika opštine, koji je podržavao tu ideju.

PP Media