U petak štrajk prosvetara, bez nastave i u Prijepolju

Prijepolje – Sindikati u prosveti obustaviće sutra nastavu zbog jučerašnje tragedija, ali će zaposleni biti u školama. Članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije i Sindikat radnika u prosveti stupiće u štrajk u petak u osam sati. Kako je najavljeno iz Sindikata „Nezavisnost“, nastave u petak neće biti ni u školama u opštini Prijepolje.

Foto: A.Rovčanin

„Svi zaposleni članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije obustaviće rad, u petak, 5. maja, zaposleni će tog dana biti u školama, ali neće izvoditi nastavu“, navodi se u saopštenju.

Кako su naveli, nakon konsultacija sa zaposlenima u obrazovanju doneće se odluke o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena.

„Pozivamo vas da razumete da tog dana škole neće raditi. Nemi smo pred činom koji nas je naterao da zatvorimo škole. Sve što činimo i što ćemo činiti je u najboljoj nameri da učinimo škole bezbednim mestom za obrazovanje i vaspitanje sve naše dece“, navodi se u saopštenju.

I Sindikat radnika u prosveti stupiće sutra u štrajk, za koji kažu da se organizuje kako bi se svim zaposlenima u prosveti obezbedilo poštovanje dostojanstva na radu, kao i rad na radnom mestu i u radnoj okolini na kojima su sprovedene mere bezbednosti i zdravlja na radu u skadu sa  Ustavom i Zakonom o bezbednosati i zdravlju na radu.

PP Media