Opština Prijepolje finansira sanaciju učionica u Ekonomskoj školi za prelazak na jednosmenski rad

Prijepolje – Prijepoljski većnici usvojili su Plan mera uštede energije za predstojeću zimu. Veće je donelo rešenje da se iz budžetske rezerve opredeli oko 1,35 miliona  dinara za potrebe prelaska na jednosmenski rad Ekonomske škole u Prijepolju. Takođe, Opštinsko veće je  zatražilo detaljan finansijski izveštaj lokalnog Sportskog saveza za Radničke sportske igre i MOSI.

Foto: A.Rovčanin

Ekonomska škola u Prijepolju uskoro bi trebalo da pređe na jednosmenski rad, a da bi do toga došlo neophodno je da se opreme tri dodatne prostorije koje je ovoj obrazovnoj ustanovi ustupila na korišćenje Tehnička škola.

– Opštinsko veće donelo je odluku da iz tekuće budžetske rezerve izdvoji novac za opremanje prostorija u Ekonomskoj i Tehničkoj školi. Ovo je dobra vest za sve građane Prijepolja i đake. Prelaskom na jednosmenski rad uštedećemo značajna sredstva u budžtu – objašnjava načelnik Opštinske uprave Miodrag Ćubić.

Načelnik Opštinske uprave Miodrag Ćubić, foto: PP Media

Problem sa prevozom đaka u izdvojenim odenjenjima škola u Velikoj Župi, Brodarevu i Bostanima trebalo bi da bude rešen u petak, nakon što se održi sastanak sa direktorima škola.

– U prethodnom periodu dobili smo spiskove svih učenika u izdvojenim odeljenjima škole u Brodarevu koji koriste prevoz i taj broj premašio je 80. Razvrstali smo učenike prema putnim pravcima, tako da smo napravili predlog da se organizuje prevoz za putne pravce gde ima dovoljan broj učenika, a to su Brodarevo – Balići, Brodarevo – Zavinograđe, Brodarevo – Slatina i Brodarevo – Potok. Predložićemo direktoru škole u Brodarevu da za te pravce raspiše javnu nabavku za organizovani prevoz, a za putni pravac Gostun – Brodarevo zajedno ćemo sa roditeljima naći rešenje da se organizuje taksi prevoz – kaže član Opštinskog veća Armin Mujezinović.

Član Opštinskog veća Armin Mujezinović, foto. PP Media

Nakon Turističke organizacije i Biblioteke „Vuk Karadžić“, kontrola trošenja novca biće izvršena i u Sportskom savezu. Većnici su zatražili detaljan finansijski izveštaj o utrošku sredstava za Radničke sportske igre i MOSI, jer kako objašnjava član OV Zoran Despotović, na to ih obavezuje zakon, a u ovu ustanovu biće poslat i interni revizor.

– Sportski savez nam mora dostaviti decidan izveštaj o utrošenom novcu za Radničke sportske igre i MOSI sa kotizacijama klubova koji su uplatili pare na račun – kategorično kaže Despotović.

Zoran Despotović član Opštinskog veća, foto. PP Media

Na današnjoj sednici usvojen je i Plan mera uštede energije za predstojeću zimu. U vidu preporuke biće upućen direktnim i indirektnim korisnicima budžeta u opštini Prijepolje. Cilj je da se potrošnja energije smanji za 15%.

Iz lokalne samouprave apeluju na subjekte da se ponašaju odgovorno i da Opštinskom veću dostavljaju mesečne izveštaje o uštedi električne energije.

PP Media