Ko je Veljko Kotlaja koji je oduševio Srbiju u kvizu „Potera“?

Priboj – Rođeni Pribojac, Veljko Kotlaja (22), u poslednjem izdanju kviza „Potera“ osvojio je 1.500.000 dinara, a svoj deo osvojene sume opredelio je za lečenje malog Todora iz Niša, pa o njegovom potezu ovih dana priča cela Srbija.

Veljko Kotlaja pobednik kviza „Potera“, foto: Privatna arhiva

Gledaoce kviza „Potera“ u ponedeljak uveče oduševio je mladić iz Priboja, skromnog i vedrog duha, koji je svojom spontanošću osvojio gledaoce ovog kviza i probudio veru u ljude.

U razgovoru za naš portal otkrio nam je iskustvo stečeno u „Poteri“ i zanimljive scene i detalje sa snimanja kviza.

Prvo što je Veljko izdvojio je činjenica da nije kvizaš, i kako u šali kaže, ovim uspešnim nastupom otišao je u „kvizašku penziju“.

– Nisam iz sveta kvizova, inače slabo pratim emisije tog tipa, a sam motiv koji me je privukao da se prijavim u „Poteru“ jeste sadržaj kviza, u kome su pitanja samo iz opšte kulture. – počinje priču Veljko.

Epizoda koja je emitovana pre nekoliko dana, otkriva nam, snimana je kao poslednja u sezoni, letos, krajem jula, baš kada je imao najvećih zdrastvenih problema u poslednjih nekoliko godina, pa je čak bio i blizu odluke da odustane!

– Vagao sa odlukom da li da odustanem ili ne, ali sam ipak otišao. A pred sam početak snimanja ispostavilo se da nema odgovarajuće odeće za snimanje! Otišao sam do prve prodavnice polovne odeće da kupim odelo, a kada sam se vratio snimanje je malo kasnilo, pa su mi u žurbi rekli i da sam im najgori takmičar. Ipak, svi u studiju, a pogotovu Jovan Memedović, davali su mi veliku podršku tokom snimanja i bili srećni zbog pobede. – prepričava nam kroz osmeh šta se zbivalo iza kamera.

U prvoj igri odgovorivši na četiri pitanja zaradio je 60.000 dinara, a zatim u drugom delu igre, kada je tragač ponudio nižu i višu cifru, Veljko se odlučio na višu, a kako je tada u šali objasnio voditelju, odlučio je, jer će najverovatnije ispasti iz kviza, pa da bi imao veći razlog.

Kaže da je i pre snimanja imao cilj, da ako dođe do druge igre, obavezno ide na višu cifru…

– I tada sam bio rešen da, ako to na kraju uspem da odbranim i osvojim, taj novac doniram za lečenje deteta kome je pomoć najneophodnija, na kraju je tako i bilo. – dodaje naš sagovornik.

Spisak za prikupljanje novca za lečenje dece je pronašao na sajtu „Budi human“, gde je tada i zaključio da je novac u tom trenutku najpotrebniji dvogodišnjem Todoru Stojanoviću iz Niša, pa je kasnije na račun za njegovo lečenje i uplatio svoj deo od 1.740.000 dinara koje je osvojio sa još dvojicom takmičara.

KO JE VELJKO KOTLAJA?

Mladić o kome se ovih par dana priča u Srbiji je student Filozofskog fakulteta iz Priboja, koji trenutno živi u Beogradu i uspešno završava četvrtu godinu studija. Ne koristi društvene mreže, a svoju budućnost vidi u akademskom istraživanju istorije.

Kako je istakao, neće nastaviti kvizaškim koracima, već će ovo prvo ozbiljnije pojavljivanje javno u kvizu završiti ovim nastupom u „Poteri“, u koje se i prijavio iz šale i radoznosti.

ZAHVALNI TODOROVI RODITELJI NA TELEVIZIJI SAZNALI KO JE UPLATIO NOVAC

Roditelji malog Todora iz Niša kažu da su letos videli veliku uplatu na Todorov račun i iznenadili se, ali su tek gledajući poslednju epizodu kviza „Potera“ saznali da je novac uplatio Veljko.

– Todor Stojanović (2) je dete uredno vođene i kontrolisane trudnoće, a u prvih 48 sati javile su se neonatalne konvulzije koje su dovele do komplikacija zdrastvenog stanja, obostrane upale pluća.

PP Media B.Ilić