Kolumna o brodarevskom muštulukdžiji!

Prijepolje/Brodarevo – Gledam pre neki dan na lokalnoj teliviziji predsednika jedne političke partije iz Prijepolja, kako traži muštuluk od meštana Brodareva. Veli – dajte muštuluk! Ovih dana biće raspisana javna nabavka za rekonstrukciju puteva i ulica u brodarevskom kraju.

Brodarevo čeka bolje dane, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Bez imalo stida i srama zatraži muštuluk od istih tih Brodarevaca i Brodarevo za koje u prethodnoj vladavini nije uradio ništa. I predsednik MZ (koji je iz njegove opcije) skoro u lokalnom listu izjavi da u Brodarevu u prošloj godini nije ,,bačena‚‚ ni lopata asfalta.

Setio se muštulukdžija da idu izbori pa ko veli hajde da malo dajem lažna obećanja ne bi li mu Brodarevci poverovali.

Kad ono, ovih dana, muštulukdžija poništi javnu nabavku za izvođenje radova na putevima i ulicama u brodarevskom kraju i ostane bez muštuluka. Nije njemu što izgubi muštuluk nego što izgubi birače Brodareva koje po ko zna koji put prevari.

default

Kakav muštulukdžija takav i muštuluk – nikakav.

Čekaće Brodarevci neka bolja vremena i bolju vlast. Sposobni su oni da uoče šta je urađeno pre a šta za vreme ove vlasti. Nema više muštuluka na mufte.

Pa ponovo gledam – došao muštulukdžija na fudbalski stadion Rosulje. Veli hoće svojim dolaskom da podrži FK Jasen. Još veli da u ovom mandatu nije bio zadužen za sport pa će u narednoj tražiti da sport vodi on. Ako za Boga znaš, muštulukdžija ne čini to! Mada, i nećeš biti u prilici. Videli smo kako to ti radiš – malo za sport a nešto više za sebe. Pa kada te uhvete u transakciji brže bolje vraćaj pare sportistima. OK Bambi je očigledan primer a mnogi sportski klubovi su morali da deo novca vrate za muštulukdžiju preko televizije koju smatra svojom. OK Bambi više ne postoji.

Građani Brodareva, biće u Brodarevu investicija kao što je pre bilo, i više. Biće investicija a neće biti lažnih muštulukdžija i muštuluka.

PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *