Ko o čemu – Forum o poštenju?

Prijepolje – Već po tradiciji, kako se bliži raspodela medijskog dinara u Prijepolju, televizija Forum, kroz serijal priloga u svojim Vestima pokušava da diskredituje druge medije, nalazeći im navodno nepravilnosti prilikom realizacije konkursa u prethodnoj godinu. Prvo su se na tapetu samoproklamovanih medijskih stručnjaka našle konkurentske televizije, a zatim i internet portali i novine. Krajnji cilj ove medijske kuće jeste da na oproban način izvrši pritisak na lokalnu vlast, i komisiju koja bude formirana i tako za sebe prigrabi što veći iznos para.

Ilustracija, foto: A.Rovčanin

Medijski eksperti iz Foruma, umesto što glume žrtvu i bacaju ljagu na druge kolege, trebalo bi da pojasne, kako im je to opštinska vlast u Prijepolju oprostila 1,6 miliona dinara koje su prema prvobitnom nalazu Komisije za kontrolu utroška novca dobijenog na prošlogodišnjem konkursu morali da vrate u budžet. Na sednici Opštinskog veća, kada je Komisija obrazlagala svoju odluku koji mediji nisu ispoštovali ugovornu obavezu televizija Forum bila je na prvom mestu, što može i da posvedoči novinarka te televizije koja je zajedno sa drugim kolegama pratila sednicu. Za razliku od TV Forum, “PP Media” je od strane Komisije naveden kao medij koji je realizovao projekat u celosti i finansijski ga potpuno opravdao, gde je svaki dinar utrošen u skladu sa zakonom i plaćen sa namenskog računa otvorenog u Trezoru.

Ipak, po ustaljenoj matrici da se drugi mediji satanizuju, novinarka televizije Forum u svom prilogu zlonamerno je pokušala da baci ljagu na “PP Mediu” navodeći da nije zaključila ugovore sa komitentima koji su bili zaduženi za grafičku obradu fotografija i produkciju, iako je znala da to ugovorom nije bilo predviđeno. I tako, pored “PP Medie” targetirala je i subjekte sa kojima produkcija sarađuje nanevši im nesagledivu štetu.

Možda bi bolje bilo da se koleginica, koja ljaga kolege iz drugih medija, bavila problemima sa kojima se suočavaju zaposleni u medijskoj kući u kojoj ona radi. Da proveri npr da li se vrši mobing nad njima? A kada je reč o pravdanju projekata, možda bi mogla da otkrije recept drugim medijima, kako se to preko jednog projekta pravda više njih, a novac koristi za potrebe nadređenih?

Ukoliko bude potrebe, pisaćemo i o tome …..

Alem Rovčanin