Ko rukovodi gradom na Limu?(video)

Početkom leta mnoge je u Prijepolju obradovala vest da je koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke u opštini na Limu, postigla koalicioni dogovor sa partnerima i preuzela obnašanje vlasti u ovoj opštini. Očekivali su tada prijepoljci da će se unaprediti saradnja lokalne i republičke vlasti te da će to dovesti do poboljšanja infrastrukture, privlačenja investitora, novog zapošljavanja …. To je u neku ruku bilo jedino razumno očekivanje svakog stanovnika grada na Limu koji iole dobro želi svojoj opštini.
Međutim, sada kada smo na samom kraju kalendarske godine vidimo da umesto novih investicija, poboljšanja infrastrukture, zapošljavanja imamo propale konkurse za razne subvencije, zatim neizgrađenu trafostanicu u Velikoj Župi, nezavršenu turističku stazu u Hisardžiku i još sijaset drugih neurađen investicija.
Očegledno da ljudi koje je tada kadrovala Srpska napredna stranka na rukovodeće pozicije, a nalaze se na mestima predsednik skupštine (Stana Marković), zamenik predsednika skupštine (Predrag Matović), članovima Opštinskog veća (Mirjana Bojović i Nebojiša Žunić) nisu bili kadri da sve to iznesu pa su umesto njih rukovođenje opštinom preuzeli Milan Gačević(Nova Srbija) , Bahrija Beganović (Demokratska partija Sandžaka), oba sa završenom trogodišnjom srednjom školom, i ostali od kojih je malo ko u Prijepolju i očekivao da nešto značajno urade za napredak opštine.

Nezadovoljni lokalnim rukovodstvom sve više mladih napušta naprednjake

Zbog čega se sve više mladih distancira od lokalnog SNS-a


Nezadovoljni ovakvim stanjem u stranci, kako nezvanično saznajemo, mnogi mladi i školovani članovi lokalnog SNS-a distancirali su se od stranke ili su sklonjeni u zapećak gde strpljivo čekaju da eventualno dođe do nekih unutarstranačkih promena na lokalu kako bi dobili svoju priliku da pokažu šta znaju i koliko vrede.

Izostanak podrške sa republičkog nivoa, ogleda se u tome što u proteklih pola godine Prijepolje nije posetio nijedan ministar, državni sekretar ili neko drugi sa funkcijom u Vladi Srbije, naravno misli se iz redova najjače stranke na državnom nivou, SNS-a. Umesto njih Prijepoljem su špartali samo oni koji su malo šta dobrog mogli doneti ovom gradu.

Da vršenje vlasti podrazumeva i zahtevnije stvari od slikanja za društvene mreže pokazao je i prvi ozbiljniji problem na koji su naišli a zove se Direkcija za izgradnju Prijepolja. Naime još 1. decembra istekao je zakonski rok za likvidaciju ili reorganizaciju ovog preduzeća međutim taj problem idalje tapka u mestu dok posledice trpe kako stalno zaposleni tako i sedam lica koja su bila angažovana na javnim radovima u trajanju od 4 meseca. Oni sada čekaju isplatu zarade ostvarene u novembru a što im je još važnije da ih neko pozove i uposli ih.Nakon isteka zakonskog roka predložena je reorganizacija Direkcije, i to po mišljenju mnogih pravnika suprotno zakonu.

I opozicija se uklopila u prijepoljsko sivilo

Do zvaničnih izjava predstavnika ovdašnje vlasti nezavisni mediji gotovo da nikako ne mogu da dođu, sa druge strane i opozicija se ućutala pa ni oni nisu voljni izaći pred kamere. Razlog tome, što opozicija ćuti, je mozda i zbrinjavanje bvših direktora inače njihovih parijskih kadrova, koji su dobili stalno zaposlenje nakon podnošenja ostavki na mestima direktora u četiri javna preduzeća. A možda je po strani idalje potajna nada da će ih neko pozvati da uđu u vlast,da li je zaista tako videćemo možda već na narednoj skupštini koja je zakazana u subotu 24.decembra.Opširnije o ovoj temi možete pogledati u večerašnjem Dnevniku zapadne Srbije, dnevniku televizije Novi Pazar kao i pročitati u Večernjim novostima.
PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *