Nova Varoš: “Energija” spremno dočekuje predstojeću grejnu sezonu

Od 15. oktobra zvanično kreće grejna sezona u Novoj Varoši, a ako bude bilo potrebe krenuće se i ranije sa isporukom toplotne energije. Javno preduzeće „Energija doo“, koja je zadužena za isporuku toplotne energije u ovoj opštini, spremno dočekuje predstojeću grejnu sezonu, kaže za PP Mediu direktor ovog preduzeća Miroljub Šaponjić.
„U rezervoarima imamo sasvim dovoljne količine mazuta, finansijski smo stabilni i imamo dovoljno sredstava za nabavku energenata tokom cele grejne sezone, kao i za potrebe tekućeg održavanja. Već smo krenuli sa grejanjem škola i vrtića a od danas smo u probni rad počeli sa sistemom daljinskog grejanja i za stanovništvo. Grejanje će biti uključeno u ranim jutarnij časovima i tokom noći“, ističe direktor Energije Miroljub Šaponjić.

Miroljub Šponjić, direktor Enegije doo Nova Varoš

Miroljub Šponjić, direktor Enegije doo Nova Varoš


Cena grejanja u Novoj Varoši snižena je za 10% početkom ove godine i ona ne bi trebala da bude menjana ni tokom predstojeće grejne sezone. Građani će grejanje plaćati 95,83 dinara po m2, dok cena grejanja za pravna lica iznosi 119,79 dinara sa uračunatim pdv-om, kazljučuje Šaponjić.
PP Media