Komunalnim preduzećima u Prijepolju i Priboju kamioni na poklon od države

Prijepolje/Priboj – Komunalna preduzeća u Priboju i Prijepolju dobila su  od Ministarstva za zaštitu životne sredine Vlade Republike Srbije na poklon kamione  od 16 kubika za transport komunalnog otpada vredane preko 18 miliona dianra.

Foto: A.Rovčanin

Primopredaji kamiona za transport komunalnog otpada, pored čelnika dve lokalne samouprave i direktora komunalnih preduzeća prisustvovala je i državna sekretarka u Ministarstvu zaštite životne sredine Sara Pavkov.

Jedno od tri fokusa Ministarstva zaštite životne sredine jeste i upravljanje otpadom, kaže državna sekretarka Sara Pavkov.

– Opština Prijepolje i susedne optšine su pravi primer na koji način treba da se ophodi prema jednom od najvećih izazova sa kojim se susrećemo, a to je upravljanje otpadom. Sigurna sam da će im kamioni koje su dobili puno značiti – kazala je između ostalog Pavkov.

Foto: A.Rovčanin

Vozni park Komunalnog preduzeća u Priboju u proseku je star više od dve decenije, a novo vozilo biće od velike koristi.

– Veliko hvala resornom Ministarstvu i na ovoj, ali i na svim prethodnim donacijama opštini Priboj odnosno JКP ”Usluga”, jer smo, samo pre mesec dana dobili  i 46 kontejnera i 815 kanti za odlaganje komunalnog otpada – istakao je Ječmenica.

Nakon kanti i kontejnera za odlaganje smeća, prijepoljski komunalci od države dobili su kamion za odvoženje smeća.

 – Početkom januara ove godine dobili smo poziv od  Ministarstva zaštite životne sredine  da dostavimo   prijavu sa podacima o svojim potrebama u vezi sa opremom za sakupljanje otpada u cilju unapređenja i zaštite životne sredine. Na osnovu dostavljenih prijava  dobili smo početkom maja meseca kante za smeće i kontejnere a sada je stigao i kamion koji je od velikog značaja za našu opštinu – kaže direktor JKP “Lim” Dževad Beganović.

Novi kontejneri i nove kante za prikupljanje smeća, novi kamioni za transport komunalnog otpada, uz kvalitetne ljudske resurse, garantuju čistije i lepše gradove, ali i očuvanje zdrave životne sredine.

PP Media