Zajedničke akcije za razvoj ruralnog turizma na Zlataru

Nova Varoš/Šavnik – U četvrtak u prostoru „IN Hotela Zlatar“ na Zlataru, održaće se početna konferencija, povodom zvaničnog početka realizacije projekta „Zajedničke akcije za razvoj ruralnog turizma“.

Ilustracija, foto: A.Rovčanin

Realizaciju projekta sufinansira Evropska unija kroz Program prekogranične saradnje Srbija – Crna Gora 2014 – 2020, u okviru instrumenta pretpristupne pomoći (IPA II), pri čemu je telo za ugovaranje Ministarstvo finansija Republike Srbije, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (CFCU).

Projekat partnerski realizuju Regionalna razvojna agencija za Bjelasicu, Кomove i Prokletije, opština Šavnik i Turistička ogranizacija Zlatar, u iznosu od 264.724 evra, od čega Evropska unija obezbeđuje 225.016 evra (85%).

Кonferencija ima za cilj da širu javnost upozna sa planiranim ciljevima, rezultatima i aktivnostima projekta, ali i da ukaže na značaj ruralnog turizma za ekonomski razvoj nerazvijenih opština, da predstavi ulogu i poziciju seoskih domaćinstava u ruralnom turizmu i posebno da istakne funkciju prirodnih resursa u budućem razvoju turističke ponude prekograničnog područja.

PP Media