Komunalno preduzeće nabavilo nove kontejnere

Prijepolje – Javno komunalno preduzeće „Lim” iz Prijepolja nabavilo je 140 novih kontejnera za odlaganje otpada. To je prva nabavka posle desetak godina, vredna 4.5 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz sopstvenih sredstava.

Novih 140 kontejnera stiglo u JKP Lim, foto:GZS A.Rovčanin

Rukovodilac RJ „Komunalni objekti” Dževad Beganović rekao je da će ovom nabavkom moći da izvrše zamenu starih i dotrajalih kontejnera i postave nove tamo gde su poptrebni.

„Izvršili smo nabavku novih kontejnera sa kojima ćemo neke lokacije pojačati, a na nekim lokacijama zameniti dotrajale kontejnere. To nisu količine koje su dovoljne da rešimo sve probleme, ali će u svakom slučaju biti drastično bolje”, naveo je Beganović.

Na području opštine postavljeno je 800 kontejnera, ali su mnogi dotrajali i više nisu za upotrebu. Većina je oštećena zbog nemara građana koji u kontejnere bacaju otpad za koji ove posude nisu namenjene.

„Kontejneri su najviše uništeni nepažnjom i nemarnosti korisnika, jer su oni predviđeni za oko 250 kilograma mase koja staje unutar njega. Kada bi se stavljalo ono čemu je namenjen u posudi ne bi trebalo da ima više od 120 kilograma mase. Najviše što uništava kontejnere je kada u njega korisnici ubace užarenu masu i zapale ga. Dok kod mesnih zajednica problem je što nisu izbetonirale postolja za kontejner, već se postavlja direktno na makadam i prilikom pomeranja oštete se točkići i deformišu se”, rekao je Beganović.

Inače, JKP „Lim” trenutno pruža uslugu iznošenja smeća za oko 8.000 stambenih i poslovnih objekata.

GZS i PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *