Konkurs za nabavku plastenika povrtarima iz novovaroškog kraja

Nova Varoš – Fondacija Ana i Vlade Divac u saradnji sa Opštinom Nova Varoš raspisala je konkurs za dodelu bespovrtanih sredstava za razvoj plasteničke proizvodnje, za šta je obezbeđeno tri miliona dinara.

Ilustracija: Foto: A.Rovčanin

Mogu da konkurišu samo nosioci registrovanog poljoprivrednog gazdinstva koji imaju adresu stanovanja na selu, a žele da otpočnu ili prošire posao vezan za plasteničku proizvodnju. Prednost će imati višečlane porodice i mladi poljoprivrednici. Pomoć međutim nije u novcu, već će Fondacija i Opština za one koji prođu na konkursu nabaviti tipski plastenik za biljnu proizvodnju, dimenzija 6 h 3 h 21 metar. Učešće poljoprivrednika je do najviše 30 posto ukupne vrednosti doniranog plastenika.

Konkurs je otvoren do 5. aprila, a zainteresovani poljoprivrednici mogu preuzeti prijavu u Odeljenju za privredu i lokalni ekonomski razvoj opštinske uprave Nova Varoš, kao i na sajtovima www.divac.com i www.novavaros.rs.

Prema najavama uskoro će biti raspisan i konkurs za pomoć maturantima Srednje poljoprivredne škole u Požegi, poreklom iz novovaroškog kraja. Onima koji planiraju da nakon završene škole ostanu da žive na selu i bave se poljoprivredom, Fondacija Divac i Opština Nova Varoš pomoći će u nabavci opreme i mehanizacije.

Izvor: Varoške novine i PP Media