Korona slabi u Zlatiborskom okrugu

Zlatiborski okrug – Od poslednjeg izveštaja do danas testirano je još 112 osoba sa područja Zlatiborskog okruga od kojih je dve pozitivno na novi korona virus (COVID-19) – jedna u Bajinoj Bašti i jedna u Užicu, navodi se u poslednjem “raportu” užičkog Zavoda za javno zdravlje.

Foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Od početka epidemije do danas testirano je 1335 osoba a ukupno je potvrđeno 139 slučajeva infekcije novim korona virusom (COVID-19). Još sedam je otpušteno kući pa ukupan broj oporavljenih je 62.

Najviše ih je u Užicu 41, Bajinoj Bašti 27, Arilju 19, Požegi 11, Novoj Varoši 10, Prijepolju 9, Priboju 9, Sjenici 6, Čajetini 3  i Kosjeriću 1 slučaj zaraze korona virusom.

Ukupno je do sada oporavljeno 62 osoba. U Užicu 20, Bajinoj Bašti 12, Arilju 6, Novoj Varoši, Prijepolju i Priboju po 6 osoba, Požegi  4,  Sjenici 3 i Čajetini 2 osobe.

Ukupan broj preminulih lica je 11 prosečne starosti 73.5 godina.

Inače, u Prijepolju već 21 nema novih slučajeva zaraze, pa sa pravom u ovom gradu smatraju da su bolest stavili pod kontrolu.

– Ukupno je devet zaraženih lica, neki od njih već su izlečeni i otpušteni kući. Nažalost, do sada imamo i dva smrtna ishoda. Medicinski radnici koji su bili u kontaktu sa zaraženom medicinskom sestrom, svi su testirani, niko nije zaražen i vratili su se na posao. Iako se može reći da je situacija pod kontrolom, apelujem na sve građane da i dalje budu maksimalno odgovorni i da brinu o svom i zdravlju svojih najbližih – kaže direktor bolnice dr Zoran Drobnjak.

Na samom početku vanrednog stanja, u Prijepolju je bio zabeležen nagli skok obolelih, a najveću opasnost predstavljao je veliki broj ljudi koji su  se u ovu opštinu vratili iz inostranstva. Međutim, samo zahvaljujući gvozdenoj disciplini građana, situacija je stavljena pod kontrolu. U prilog tome govori i činjenia da je u Prijepolju zabeležen najmanji broj kršenja policijskoh časa.

PP Media