Kovačević otišao iz Fapa zbog privatnih problema

Priboj/Kragujevac – Vest da Slaviša Kovačević više nije trener FAP-a sve je iznenadila. Iskusni šef struke rešio je da napusti Priboj posle samo tri meča u drugom delu prvenstva na kojima je osvojio svih devet bodova. Jovica Vasilić, predsednik „Kamiondžija“, sada ima pune ruke posla oko pronalaženja naslednika na klupi.

Foto: A.Rovčanin

– Nismo još pronašli trenera i pomoćnika. Ljudi iz omladinskog pogona rade sa seniorima, dok se ne dogovorimo, tražimo, ali nećemo da žurimo. Imamo dobru ekipu, a takav treba da bude i šef struke. Već dva dana primamo pozive od trenera iz elitnog ranga i Prve lige, interesantni smo kao klub i svi žele da dođu. Vagamo dalje i ubrzo ćemo da odlučimo – rekao je Vasilić.

Mnogi se pitaju zbog čega je Kovačević tako naglo otišao, pogotovo posle dobrog početka, a Vasilić uverava da problemi nisu bili fudbalske prirode.

– Imali smo dogovor, ali zadesili su ga zdravstveni i privatni problemi. Slaviša živi u Kragujevcu, želeo je da bude tamo zbog situacije… Ne želim da ulazim u to kakve je probleme imao. Hteo je da bude kod kuće i, jednostavno, više nije imao mogućnosti. Tražio je da više ne radi, nije mogao pruži maksimum i na vreme je to shvatio. Razišli smo se i zahvalni smo na dosadašnjem radu, vezao je tri pobede.

Pribojci zaostaju pet bodova za Borcem 1926. U prvom delu prvenstva slavili su protiv Čačana i deluje da će borba za prvo mesto biti neizvesna do kraja.

– Ovakav početak proleća smo planirali, razlika između nas i Borca nije velika, nema odustajanja. Za nas je svaka utakmica derbi, jesenas je bilo je više pritiska, sad je drugačije. Gledamo isključivo sebe, za razliku od konkurencije koja više obraća pažnju šta mi radimo. Jedva čekamo derbi sa Čačanima, pobedili smo ih na prethodne tri utakmice, ove sezone samo ih je FAP dobio – samouveren je Vasilić.

Izvor: Sportski žurnail i PP Media