Kvalifikacioni turnir u rukometu Plazma Sportskih igara mladih u Priboju

Priboj – Kvalifikacioni turnir u rukometu Plazma Sportskih igara mladih održaće se nedelju 17.marta  u Priboju u Gradskoj sportskoj dvorani sa početkom u 10 h. Preko 20 ekipa, u konkurenciji dečaka i devojčica, uzrasta 2010 godište i mladji, uzeće učečće na turniru. Deca iz Priboja već sedmu godinu u nizu učestvuju na  Sportskim igrama mladih.

Foto: Promo

Rukometaši RK Priboj beleže izvanredne rezultate u ligi mlađih kategorija centralne Srbije, a pre tri godine dečaci su učestvovali na državnoj završnici Sportskih igara mladih na Zlatiboru.

Prvo učešće mladih Pribojaca na Sportskim igrama mladih je bilo 2018. godine na Zlatiboru, a potom je narednih 6 godina Priboj postao jedan od domaćina „Dana sporta“ u okviru“ Karavana radosti i prijateljstva Plazma Sportskih igara mladih“.

Sportske igre mladih su najmasovnije takmičenje mladih u Evropi koje se organizuje od 1996. godine i koje je dobilo podršku značajnih ličnosti iz sveta sporta i politike.

Pored Srbije, Sportske igre mladih organizuju se i za decu Hrvatske,  Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Plazma Sportske igre mladih  su kroz 27 godina delovanja obogatile živote mnogih generacija, a od osnivanja 1996. godine na Igrama je učestvovalo više od 2,7 miliona dece i mladih. Iako se radi o amaterskim takmičenjima za decu i mlade (od 6 do 18 godina), organizovana su na profesionalnom nivou u 10 sportskih disciplina (fudbal, košarka, odbojka, odbojka na pesku, kros, trka na 60 metara, tenis, rukomet, šah i stoni tenis).

U fokusu igara je promocija sporta, zdravih stilova života i međusobnog prihvatanja koje se usvaja bavljenjem sportom, ali i udaljavanje od svih negativnih faktora kojima su mladi danas okruženi. Priliku učešća imaju svi, bez obzira da li se aktivno bave sportom, i to potpuno besplatno.

Rad i rezultate SIM  podržavaju i brojne svetske institucije, od kojih izdvajamo: MOК, UEFA, FIDE, FIBA i Evropska komisija.

Svesni svog uticaja na živote dece i mladih, SIM kroz programske aktivnosti, promoviše toleranciju, zajedništvo, deci Srbije, jedanaestu godinu za redom, približava vrednosti Sportskih igara mladih,druženja kao i drugih dobrobiti koje se stiču bavljenjem sportom.

Priboj grad rukometa

Priboj je grad rukometa, dugogodišnji superligaš, koji je iznedrio reprezentativku Željku Nikolić, reprezentativce osvajače srebrne medalje sa evropskog prvenstva u Beogradu 2012. godine Alema Toskića i  Miloša Dragaša kao i  zlatnog olimpijca iz Minhena – 1972. godina Zoran Tuta Živković.  Ženski rukometni klub Priboj formiran je 2023godine.

PP Media