Opština Prijepolje raspisala konkurs za projekte nevladinih organizacija

Prijepolje – Opština Prijepolje raspisala je javne konkurse za sufinansiranje programa od javnog interesa koje realizuju udruženja građana. Iz opštinske kase, kroz deset programa opredeljeno je 8,8 miliona dinara.

Foto: A.Rovčanin

Za Кonkurs za finansiranje programa udruženja, čija je oblast delovanja pomoć osobama sa invaliditetom, izdvojeno je  400.000 dinara. Programi iz oblasti aktivnosti penzionerskih organizacija biće finansirani sa 2.000.000 dinara, boračkim i sličnim udruženjima namenjeno je 500.000, za finansiranje programa iz oblasti kulture 600.000. Takođe, izdvojeno je 100 hiljada za programe udruženja izviđača. Programi iz oblasti aktivnosti udruženja radnika iz zdravstva biće finansirani sa 350.000 dinara. Za projekte iz oblasti obrazovanja namenjeno je 300 hiljada. Za Кonkurs za sufinansiranje programa iz oblasti zaštite životne sredine izdvojeno je 900 hiljada dinara, dok je dva miliona opredeljeno za finansiranje programa  iz oblasti humanitarnog rada, odnosno za narodne kuhinje. Za programe iz oblasti ruralnog razvoja izdvojeno je 1.650.000 dinara.

Prijave se podnose u roku od 15 dana od dana objavljivanja konkursa. Javni konkursi su objavljeni na zvaničnoj internet prezentaciji opštine Prijepolje www.prijepolje.ls.gov.rs

PP Media