Lazar Rvović odgovorio na zahtev Udruženja za zaštitu radnika „Radnik nije rob“

Kao što ste u Vašem dopisu o dobijanju informacija o terminu isplate podsticajnih sredstava naznačili, svi bivši radnici FAP-a imaju valjane i naplative ugovore. Do kašnjenja u isplati došlo je zbog izostanka očekivane uplate Budžetu Opštine Priboj. Isplatu predmetnih sredstava garantovao sam i lično svojom funkcijom na sastanku u Vladi na kojem ste i sami prisustvovali. Jedna od posledica kašnjenja je i moja ostavka. Smatram da najavljeni protesti nemaju svrhu i da mogu biti zloupotrebljeni. Opravdano nezadovoljni radnici eventualnim protestima neće postići ništa, sem što će poslužiti nekima da ostvare svoje lične i političke ciljeve koji za krajnji cilj nemaju dobrobit ni za vas ni za Priboj ni za FAP, kaže predsednik opštine Priboj Lazar Rvović u saoptenju i dodaje:
Svaki potpisnik ugovora svoje potraživanje može baz ikakvih problema i osporavanja naplatiti sudskim putem.
Kao pribojac koji ne planira niti hoće da živi bilo gde sem u Priboju molim vas da pre donošenja vaše konačne odluke date dodatno vreme da se ova za Priboj vrlo teška situacija razreši na najbolji mogući način. Predstavnici Opštine Priboj imaju zakazan sastanak u Vladi posle kojeg će mo saznati definitivno odgovore koje i Vi tražite.
Nema potrebe za dolazak pred Opštinu niti pred FAP, dovoljno je da odete do advokata.

Predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović


Kao vaš sugrađanin, a još malo i Predsednik Opštine molim vas da pre konačne odluke imate u vidu i sledeć činjenice:
– Vlada RS sve što je obećala rukovodstvu Opštine ispunila je, i ja ne sumnjam da će ispuniti i ovo. Vraćen nam je Sud, postali smo Regionalni centar pogrnične policije, dobili smo Slobodnu zonu, dobili smo novi granični prelaz. Dobili smo preko 100 km asvalta. Oslobodili su nam FAP 100.000.000 evra duga. Vojska dolazi u FAP. Već sad ima ugovorena proizvodnja 80 kamiona i siguran posao za više od 200 radnika.
– U 2017. godini iz realnog budžeta Opštine, bez pomoći Vlade predvideli smo otkup vaših akcija (122.000.000) i podsticaja sredstava za bivše radnike FAP-transport, FAP-Lim, FAP-stan, Sedišta, radnike kojima je prestao radni odnos 31.12.2015. godine (60.000.000).
– U slučaju opterećenja budžeta opštine tužbama imamo dodatan trošak od 12.000.000 dinara (takse, troškovi spora) i dovodi se u pitanje mogućnosti otkupa akcija i isplate podsticajnih sredstava za vaše kolege iz zavisnih preduzeća.
Navodi da do isplate nije došlo zbog mojih loših odnosa sa predsednikom Vlade su istiniti kao moja slika objavljena na naslovnoj strani dnevnog lista „Danas“ od 5.1.2017. godine, čiji sadržaj teksta ne bih ni komentarisao, kaže se u saopštenju predsednika opštine Priboj, Lazara Rvovića.
PP Media