Uprkos snežnoj mećavi magistralni putevi prohodni

Novovaroški putari imali su celu prethodnu noć posla i nimalo lak zadatak da održe prohodnim magistralne puteve koji saobraćaju sa jedne strane prema granici sa Crnom Gorom i druge put prema Sjenici koji dalje vodi ka Kosovu. Pored snega koji u ovoj opštini pada više od 24h dodatni problem predstavlja jak vetar koji stvara smetove na pojedinim deonicama puta.Ipak za sada svi magistralni putevi su prohodni pa se saobraćaj bez zastoja usporeno odvija.
Iz zimske službe užičkog preduzeća “Putevi” AD zaduženog za održavanje magistralnih puteva na područiju opštine Nova Varoš, kažu da su sve službe na terenu, te da je za sada najkritičnija deonica puta koja vodi prema Aljinovićima i dalje ka Sjenici pa se na tom delu puta saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom.

Nova Varoš, snežna blokada


“Utabanog snega na kolovozu ima od 3 do 5 centimetara, tri mašine rade i non stop su na terenu. Trenutno je teška situacija na putnom pravcu prema Aljinovićima gde probleme pravi vetar i smetovi pa će mo tu uključiti i tešku mehanizaciju kako bi osposobili i drugu kolovoznu traku”, kaže šef zimskog punkta Nova Varoš „Putevi ad“, Almir Porović.

Šef zimskog punkta Nova Varoš „Putevi ad“, Almir Porović, foto: www.ppmedia.rs


Zasedao Štab za vanredne situacije

Zasedao je i štab za vanredne situacije u opštini Nova Varoš, zaključak je da za sada nema potrebe za uvođenjem vanrednog stanja te da se čiste svi seoski putevi a najkritičnije je u Beloj Reci, Božetićima, Jasenovu,Akmačićima i Negbini gde je potrebno angažovanje dodatne mehanizacije kako bi putevi ostali prohodni. Ono što može da raduje jeste da nema problema u snabdevanju električnom energijom, kazao je nakon sednice štaba rukovodilac Odeljenja za investicije i javne nabavke Dejan Grbić.

Rukovodilac Odeljenja za investicije i javne nabavke Dejan Grbić, foto: www.ppmedia.rs


Kako meteorolozi i narednih dana najavljuju padavine i niske temperature tako sna neće biti ni za ovdašnje putare, soli i rizle kažu da ima dovoljno ali će problem biti niska temperatura gde so ne može da deluje.
PP Media